Så funkar det utan köksfläkt

köket-31.jpg

.

.

Godmorgon kära läsare

.

.

Det är så roligt att ni blivit fler (Välkomna ♥)! De senaste veckorna har tillströmningen här på bloggen ökat och det är så peppande tycker jag. Ett betyg liksom för att man är på rätt spår. Kul också att kommentarerna trillar in som aldrig förr. Kommentarsfältet är ju ”gömt” på ett lite klurigt ställe så det har inte varit helt lätt för er att hitta det. Men fler och fler känner nu till att man får klicka på rubriken till ett inlägg för att få upp kommentarsfältet som då ligger längst ned på sidan.

.

.

För några dagar sedan fick jag en fråga från en läsare som undrade hur det fungerar med spisarna utan fläkt/fläktkåpa. Som ni vet hade vi en stor traditionell flätkåpa över spis och vedspis tidigare, den är nu borta och som ni ser har vi ingen fläkt alls. Det är naturligtvis bara tillfälligt, men faktum är att det faktiskt fungerar ganska bra ändå.

.

.

Den stora fläktkåpan var i princip bara för syns skull, även om den elektriska fläkten ovanför spishällen var inbyggd i kåpan. Ovanför vedspisen och bänkarna runtom (här kan du se hur det ser ut ”runt hörnet”) fanns ingen fläkt alls utan bara innertaket (i kåpan). Vi lagar aldrig mat på vedspisen och har bara eldat i den några gånger. Synd egentligen för det är lite mysigt när det knastrar och blir riktigt varmt och gosigt i köket. Vi steker heller inte så mycket mat, men när vi gör det så upplever jag inte att det luktar mat i hela huset. I och med att detta är ett gammalt otätt och hälsosamt hus så är självdraget helt magnifikt. Skulle det osa ovanligt mycket så öppnar jag bara altandörren lite och vipps så drar allt os ut på några sekunder. Himla smidigt. Men såklart ska vi ha en elektrisk fläkt så småningom. Som vanligt är vi bara inte på det klara med vilken sort vi ska ha och hur den ska se ut…

.

.

Har ni fler frågor får ni gärna ställa dem så svarar jag så gott jag kan. Blir också glad om ni har önskemål om olika inlägg. Inte alltid så lätt att komma på vad man ska skriva om vet ni 😉

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Hej !
Köksfläkt är ju bra i den aspekten att den drar ut ånga/fukt som bildas vid kokning på spisen, även från vattenkokare och kaffebryggare. En fläkt för ventilation/utluft, liksom fläkt i våtutrymme.
Så att fukten inte stannar kvar och förstör i huset. Att skapa ett bra flöde och lufttryck i huset.
Har jag fått lära mig. Så att vänta för länge med en installation av ny fläkt kanske inte är så bra.
I all vänlighet, hälsningar från Ninni.

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: