Vi fick ett helt nytt kök utan att byta ut varken luckor bänkskivor eller golv

köket-23

.

.

Nu har vi gjort om precis hela köket utan att byta ut en enda pinal. Och jag är ganska nöjd ändå faktiskt. Visst, hade vi haft obegränsat med pengar hade vi kanske rivit ut allt och satt in ett helt nytt kök, lagt ett nytt klinkergolv och klätt bänkarna med marmorskivor. Men nu har vi inte obegränsat med pengar och det kanske är bra det. Bra för miljön om inte annat. Det enda vi har planer på att byta ut i närtid är kyl och frys som är riktigt gamla. Men… de får gå tills de inte går längre helt enkelt.

.

.

Har ni lust att hänga med på en liten resa ”down the memory lane”? Minns ni hur det såg ut när vi flyttade in?

.

.

1

.

.

Det var gula skåp, gröna väggar, röd tegelspis, orange ekskiva på den stora bänken, ”leopardsten” runt spisen, halvklara fönster, brunt klinkergolv och så den stora spiskåpan (hatten).

.

.

 

Väggar och skåp/skåpluckor målade vi om innan vi flyttade in. Vi bytte också innertaket och tog bort ”paneltaket” till förmån för ett slätt vitmålat tak (se första bilden). När vi bott i huset några veckor målade jag det röda teglet vid spisen vitt.

.

.

2

.

.

Efter en tid höll jag på att bli galen av det fula golvet, så jag bestämde mig för att måla det. Det är ca 5 år sedan nu och det håller fortfarande perfekt om man bättrar på det ungefär 1 ggr per år. Här kan du läsa om hur jag gjorde när jag målade det.

.

.

.

.

För något år sedan var det dags att göra sig av med nästa irritationsmoment – den orange ekbänken… Efter att jag varit på en pressresa till Mios fabrik i Östergötland (om jag minns rätt) och sett hur de behandlade de här (adlink) populära köksborden med Osmo dekorvax, bestämde jag mig förr att det måste funka på köksbänkar också. Här finns en film om hur jag gjorde när jag behandlade köksbänken.

.

.

.

.

Den näst sista förändringen i köket var när vi tog bort ”hatten” alltså den stora spiskåpan som inte fyllde någon funktion utan bara stal utrymme. Skillnaden blev enorm när den kom bort! Älskar det (och jag det ska upp en fläkt över den moderna spishällen till vänster i bild)!

.

.

.

..

Ja, sen var det bara den hemska leopardfärgade granitbänken som fanns kvar och störde. Eftersom vi inte tycker att vi har råd att byta ut den nu, gjorde jag som jag gjort med det andra, jag målade den helt enkelt vit!

.

.

köket-22

.

.

Och såhär ser alltså köket ut idag. Det tog bara 6 år att komma hit 🙂 Om ni undrar hur pass tåligt golv och köksbänkar är så kan jag säga att det är galet tåligt. Det syns inte ett endaste spår av förslitning varken på golvet eller den svarta vaxade bänken. Granitbänken är tämligen nymålad så den har det inte hunnit slitas så mycket på, men ännu så länge har jag både ställt en tokhet kastrull på den (glömde av att den var målad) och missat att torka några små prickar med tomatsås (det brukar vara hopplöst och gå in i målade ytor supersnabbt) utan att det blev märken. Det här får lov att duga åt oss i några år ytterligare, och jag har faktiskt inga problem med det.

.

.

Kram

Helena

.

.

.

 

 

 

Kategorier:

Okategoriserade

10 kommentarer

Väldigt trivsamt kök👌🏼
Erat köksbord? Var är det köpt, tycker om formen, färgen och storleken.
Ha en fin fredag och trevlig helg💕

Gilla

Ni har gjort mycket tycker jag! Tänk vad tiden går -6år – jag minns ju alla de här inläggen i original. Vet du du ligger fortfarande som uddenhelena i favoriter på datorn , time flies 😃

Gilla

Så häftigt och inspirerande. Där ser man. Lite fantasi och mod😊 kan man komma långt med. Det ser jättefint ut.👍🏻

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: