Det visste ni inte om mig och det kan du göra i trädgården i februari

huset-8

.

.

Men vart tog den fina vita krispiga och gnistrande vintern vägen? Precis när jag började gilla den for den sin kos. Nåväl, ingen idé att häng läpp för det. Bättre välja att se det som att våren kom väldigt tidigt. Och när man ser på det på det viset blir i alla fall jag himla sugen på att börja fixa med trädgården. Lite tidigt, jag vet, men det finns faktiskt en del saker man kan börja förbereda och fixa med redan nu.

.

.

Alla kanske inte vet det, men genom åren har jag både fotat, men framförallt skrivit, en väldig massa trädgårdsreportage till olika tidningar. Jag vill inte på något sätt försöka framhäva mig själv som en trädgårdsexpert, expertisen är det de jag intervjuat som stått för, men det är ju omöjligt att inte snappa upp ett och annat längs vägen.

.

.

.

.

Så, vad finns då att göra för sin trädgård i februari?

.

.

1 Går det att gräva i jorden kan du redan nu både flytta och plantera buskar (kanske helst då i södra Sverige).

2 Så fröer som tar lång tid på sig att utvecklas. Har du barn är det ett utmärkt tillfälle att pyssla tillsammans.

3 Beskär fruktträden. Ett tips är att kolla efter annonser på Blocket, om man inte vill göra det själv, där finns ofta ett bra utbud av tjänsten. Glöm inte att ta in kvistar från beskärningen så har du underbara blommande dekorationer till vaser om några veckor.

4 Har du citrusträd och olivträd på vinterförvaring kan du beskära dem nu, om de har tappat sina löv. Här finns jättebra instruktioner för hur man beskär olivträd, och här kan du läsa om hur man beskär och förökar citrusträd (de är ganska dyra att köpa, så kan man föröka dem själv är det super bra).

5 Dra upp planer för vad du ska göra och odla i din trädgård under året. Leta inspiration, spara bilder med idéer du vill knycka (kanske skapa eget konto på Pintrest). Rita ”kartor” för nya rabatter etc och skriv listor med växter du ska inhandla. Förbered dig helt enkelt och var beredd när den riktiga våren kommer, för då går det sjukt fort!

.

.

.

.

Håll ut mina vänner, det är bara några månader kvar till det här ⇓

.

.

Bildresultat för dromhushelena så frö

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: