Bästa sättet att hitta matchande färger till inredningen

∼ Innehåller annonslänkar till Ellos och Nordiska Galleriet ∼

vardagsrum-15

Gardiner här, (jippi, de fanns i 3 m längder!) matta här. Både fönsterlampan här, och taklampan här, finns på rea hos Nordiska Galleriet just nu!

.

Och så kom gardinerna upp vid det andra fönstret också, och det blev så bra! Det är sååå lustigt/svårt med färger som exempelvis grått och beige, de kan variera så otroligt mycket beroende på ljuset och färgen på övrig inredning. Något som dämpar en färg kan lyfta en annan och vise versa. Bästa sättet är att låna hem tygprover till gardiner, soffor, mattor etc och låta det ligga framme ett par dygn. Då ser man hur färgerna fungerar tillsammans och hur de beter sig i olika ljus. Det är oftast helt olika ljus i ett rum beroende på vilken tid på dygnet det är och naturligtvis också beroende på vilket väderstreck rummets fönster ligger i. Tänk på att plocka bort färgstarka saker runtomkring annars finns risken att den färgen påverkar den färg du vill ”studera”.

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

14 kommentarer

Har ni nya stolar till matsalsbordet? Såå snygga! Är de nya (köpta var?) el ”begagnade”? Jättekul med videoinlägg – vill gärna se mer av det, o helt rätt att det inte behöver vara så himla pretto 👍🏻

Gilla

Gillar verkligen din blogg. En skön mix med inredning och kläder mm. Så himla snyggt vardagsrum men om jag får ha någon synpunkt så är det att mattan under matbordet är alldeles för liten. Hoppas du inte tar det fel nu.

Gilla

Hej! Så fint ni fått det. Själv skulle jag placera en matta under fåtöljen det skulle höja den ytterligare, 👍

Gilla

Såå inspirerad av detta beställde jag likadana gardiner till vårt vardagsrum, stort tack för det! Nu sitter jag dock här och kan inte för allt i världen förstå hur de ska monteras. Använde du fingerkrokar (som jag försöker..) eller har du trätt direkt på stången? Alla tips mottages tacksamt 🙂

Gilla

Hej Emelie, kul att jag kunde inspirera dig till lite nya gardiner! Jag har trätt dem på stången. Längs veckbandet upptill finns som tunna trådar i grupp, de sitter med ca 1 dm mellanrum. Däri har jag petat in stången. Då blir det fint veckat! Lycka till, mvh Helena

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: