
.
.
Jag ä l s k a r koriander, och speciellt fish taco med koriander är en riktig favorit. Rätten går att kombinera ihop med en mängd olika tillbehör, och alla har säkert sina egna favoriter. Förra året när vi var uppe i Lofsdalen med våra vänner gjorde vi en fish taco som tog många timmar att göra. Vi skrattar fortfarande åt hur sent vi åt middag den dagen. Det var jättegott, men tog som sagt timmar att laga. Inte helt optimalt efter en heldag i backen med vrålhungriga barn i stugan 🙂
.
.
I lördags blev jag sugen på fish taco, men letade upp ett enklare recept med lite andra tillbehör än de vi gjorde den gången. Lördagens recept, till skillnad mot det andra, tog max 30 min att svänga ihop och det var riktigt riktigt gott. Lillan tittade på bilderna här och blev så sugen att jag har lovat henne att jag ska laga det igen i veckan. Hon var inte med i fjällen utan hängde med farmor och mormor de dagar vi var borta.
.
.
Här kommer receptet
.
Panerad fisk
500 g torskfilé
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk malen spiskummin
1 tsk chilipulver
1 ägg
1 dl panko (en slags ströbröd som blir väldigt krispig och god)
olja och smör (att steka i)
12 små tortillabröd
.
Mangosalsa
1 silverlök/lök
1 röd chili
½ kruka färsk koriander
200 g tärnad fryst mango
saft av 1 lime
½ tsk salt
.
Tillbehör
2 dl matlagningsyogurt
150 g vitost (typ fetaost)
.
.

.
.
Gör såhär
.
1 Börja med mangosalsan. Skala och finhacka löken. Finhacka chili och koriander. Blanda allt med lime, smaka av med salt.
2 Skär fisken i lagom stora bitar. Blanda mjöl, salt, spiskummin och chilipulver på ett fat. Vispa upp ägget på ett annat fat och häll panko på ett tredje.
3 Doppa fisken först i mjölet, sedan ägget och sist i panko. Stek i smör-&rapsolja på medelvärme ca 2 min på varje sida.
4 Servera i tortillabröd med tillbehören.
.
.
Det tog verkligen inte lång tid att fixa till den här rätten, men den var supergod och kändes faktiskt lite festlig, så den kan absolut bli ett stående inslag som vardagmiddag hos oss. Smaklig måltid!
.
.
Kram
Helena