Glömmer aldrig vår första kaotiska natt här i huset

lofsdalen-7

.

.

Godmorgon

.

.

Är det ändå inte fantastiskt att få vakna och titta up på det här. Ja men naturen är ju fantastisk, vilket skådespel den bjuder på en morgon som denna!

.

.

.Somnade ganska tidigt igår kväll och har sovit som en prinsessa. Otroligt vad gott jag sover här förresten. Verkligen så tacksam över vårt lilla ”andra hem”. Tänk att det har gått hela 5 år sedan huset stod klart och vi flyttade in. Minns natten då Magnus och jag sov här första gången. Det var vid Lucia 2013 och det kunde knappt börjat sämre… Stormen Ivar drog fram över fjällvärlden och vi hade strömavbrott i nästan ett dygn.

.

.

lofsdalen-8

.

.

Vi kom hit sen eftermiddag och efter att vi lassat in det vi hade med oss åkte vi ned till byn för att äta på Trapper. Plötsligt när vi sitter där och äter ser jag hur flaggstängerna utanför Ica knäcks av som tändstickor och börjar snurra runt på backen på parkeringen. Som tur var stod det inga bilar just där (flaggstängerna var säkert närmare 10 meter långa). Bara några minuter senare blir det strömavbrott som kommer och går och alla som är i lokalen börjar surra och undra över vad det är som händer. Personalen tänder stearinljus i takkronorna som sakta gungar av och an när vinden tar tag i byggnaden. Vi bestämmer oss för att åka upp till huset innan vädret blir ännu värre.

.

.

Det blåser fruktansvärt hårt när vi kliver ur bilen och när jag öppnar dörren till stugan tar vinden tag i den och dänger den mot väggen så att handtaget i rejäl metall går av. Det dånar och viner och vi känner oss båda ganska små och hjälplösa gentemot vädrets makter. Vi hinner ladd en mobiltelefon i kanske en kvart innan strömmen försvinner helt. Som tur är hade vi med oss både en stor ljusstake och ljus så vi får lyse i alla fall. Plötsligt när vi sitter där i skenet av stearinljusen ser jag hur de jättestora glasrutorna bågnar och lampan, som är fästad i bjälken som bär hela huset, börjar gunga. Tallen som ni ser på första bilden kränger av och an bara tio meter från husets glaspartier och vi känner oss ganska obehagliga till mods. Ute är det -12 grader och vi har ingen aning om hur länge huset kommer att vara varmt. Allt är ganska obehagligt så vi bestämmer oss för att det är lika bra att gå och lägga sig.

.

.Bildresultat för lofsdalen huset dromhushelena

Hittade den här gamla bilden som vi tog på tomten innan vi började bygga. Hade som ni ser en helt annan plan för hur huset skulle stå då. Tallen är dock densamma 🙂

.

.

Såhär såg det ut förra vintern.

.

.

Vi sätter på oss mössor och underställ och mysbyxor och så somnar vi ganska snart. När vi vaknar är det ljust och stormen är som bortblåst. Det är fortfarande runt – 10 grader ute och strömmen har inte kommit tillbaka. Trots det har temperaturen inne bara sjunkit 4 grader från 21 till 17. Himla tätt och varmt hus, eller hur! Framåt sen eftermiddag/kväll kommer strömmen tillbaka och vi får äntligen skåla i champagne och njuta av vår nybyggda stuga utan bågnande fönsterrutor och gungande lampkronor. Dessutom var vi ganska nöjda med vetskapen om att huset stod pall för en historisk storm och faktiskt klarar av att hålla skaplig värme nästan ett helt dygn utan ström, mitt i smällkalla vintern. Och tallen utanför stugknuten, ja den står som ni ser kvar.

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: