Bästa sättet kyla drycken inför festen

∼ inlägg i samarbete med partykungen ∼

vinkyl

.

.

Hello

.

.

Ni vet hur det är när man ska ha middag eller kalas hemma. Kylen räcker aldrig till! Det är samma visa här varje gång det vankas fest, kylen är proppfull med mat, och drickat får inte plats. Vintertid kan man alltid ställa exempelvis läsken, ölen och det vita vinet utomhus eller så kan man fylla upp en zinkbalja med vatten och is och peta ned flaskorna där. Zinkbaljan med vatten passar iofs bäst sommartid vid tex grillning utomhus eftersom det är lite paltigt med vattnet och så inomhus. Man vill förstås helst ha torra flaskor som ska ställas på bord och dukar osv. Tänker varje gång vi ska ha fest att vi borde ha köpt ett extra kylskåp till källaren. Men det har inte hänt ännu…

.

.

I Lofsdalen är det ännu värre för oss, för där har vi inte ens ett fullstort kylskåp, bara någon slags 3/4 variant. Där finns definitivt inte plats för drickat i kylskåpet när det är nyhandlat eller när man förberett en middag eller något. Där kan vi å andra sidan nästan alltid ställa ut drickat på verandan. Det funkar bra så länge det inte är typ -20 grader, för då blir både läsk och vin slush ”in no time”, haha!

.

.

Hur gör man då om man tex bor i en lägenhet? Balkongen tänker ni. Ja det är klart, förutsatt att man har en balkong då alltså. Utan det blir det knepigt, och sommartid är det knepigt oavsett hur man bor, villa eller lägenhet. Men det finns bra alternativ.

.

.

Bor man relativt stort, har en uteplats/uterum eller en källare är den här cylinderformade ”party coolern” från Partykungen himla fiffig.

.

.

skärmavbild 2019-01-17 kl. 21.18.23

.

.

”Party coolern” tar en del plats och det är klart att det krävs en del förvaringsutrymme för att kunna stuva undan den när festen är slut. Smidigare (men förstås mycket mindre plats för flaskor) är det då att köpa en sån här minivinkyl (också från Partykungen) som vi har gjort. Den är så liten så den får plats i minsta pyttelya. Den är alltså egentligen avsedd för vin och temperaturen går att ställa in mellan 7-18 grader, men den funkar helt ok att kyla andra drycker i också (även om en vanlig kyl håller runt 4-5 grader). Vi ska inte ha vår hemma på bänken där den står på bilderna här, utan den ska få följa med till Lofsdalen, och vi kommer kyla vin i den. Läsken får fortsätta stå på verandan 🙂

.

.

Emellanåt, när solen lyser in genom de stora fönstren kan det bli upp emot 35 grader varmt inne hos oss. Det innebär att även det röda vinet, som förvaras i ett skåp, blir 35 grader… inte så önskvärt. Perfekt alltså med det här lilla skåpet som kommer hålla vinet i perfekt dricktemperatur åt oss framöver.

.

.

vinkyl-2

.

.

Kram

Helena

.

.

 

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: