Jag är ingen ”Mickan” men det finns gränser…

.

.

Halloj

.

.

Idag är det lördag och klockan är inte mer än 11.30 och ändå har jag lyckats klämma både en god hotellfrukost och två handbollsmatcher. Vi befinner oss nämligen i Jönköping där Lillan spelar sin allra första handbollscup. Alltså det är bara sååå sött. Tänk så många gånger den lilla tösen stått och vinkat av sina systrar inför deras otaliga handbollscuper genom åren. Alltid lika avundsjuk och sugen på att få följa med. Nu är hon där och förväntningarna har inte kunnat vara högre kan jag säga. Att få sova på luftmadrass i ett dragit klassrum tillsammans med 16 andra småtjejer, och äta pulvermos och kokkorv med 1000-tals andra barn i en jättekantin, är liksom det hon drömt om så länge hon kan minnas.

.

.

Själv har jag och Magnus (som tränar laget) checkat in på ett fräscht hotell i anslutning till Elmia där cupen äger rum. Men I´ll tell you girls fy fasiken vilket bök innan jag fick till den här bokningen… Alltså det hela började med att jag för säkert 6 månader sedan bokade in oss på Vox som skulle vara ett trevligt nyrenoverat alt nybyggt hotell centralt vid Vätterns strand. När jag glad i hågen kommer dit för att checka in visar det sig att vi fått… ett rum i källaren… utan fönster! Alltså kom igen! Jag sover inte en hel helg i en källare utan fönster för flera tusen kronor. Jag gör det bara inte. Jäkligt fräckt att inte tydligt, vid bokning, informera om att det här är ett fönsterlöst rum i källaren (som vi tar lika mycket betalt för som övriga rum). Jag menar, det borde ju om inte annat återspegla sig i priset, men icke… Hade såklart aldrig bokat det rummet om jag vetat.

.

.

Well, nu visade det sig att det jäkla hotellet till råga på allt var fullbokat (såklart) så inte kunde jag få något annat rum inte. Det var således bara att gå på plan B och snabbt försöka hitta ett annat hotell. Med yttepytte lite laddning kvar i mobilen lyckades jag via Hotels.com hitta ett icke fullbokat hotell ett stenkast därifrån. Glad i hågen körde jag tillbaka ut till Elmia för att se Lillans första match innan jag skulle checka in på det ”nya” hotellet.

.

.

skärmavbild 2019-01-05 kl. 12.20.20

Ser ju rätt trevligt ut tänkte jag… 

.

.

Direkt efter matchen körde jag så åter in till stan för ny incheckning men redan i ”foajen”  eller kanske till och med utanför ingången, kände jag att hum, det här kanske inte är det trevligaste hotellet jag bott på liksom… 

.

.

skärmavbild 2019-01-05 kl. 12.19.02

Ehhh?!

.

.

Men men hotellet var rankat som 4-stjärnigt och i recensionsfältet var det idel lovord presenterade, plus att prislappen var avsevärt högre än det första hotellet, så jag tänkte att rummen är nog helt ok i alla fall. Jag hade fel… Om vi säger såhär – Ska du av någon anledning spela in en film om trafficking så kan jag tipsa om det perfekta hotellet för den inspelningen… hör bara av dig till mig så lovar jag att släppa jag namn och adress! Fy farao, det var i princip bara de små ihopknöglade papperstussarna under sängen som saknades för att göra scenen komplett. Annars fanns i princip allt annat, inklusive lättavtorkade möbler i vaxduk representerade i rummet.

.

.

skärmavbild 2019-01-05 kl. 12.16.28

Panik!!!

.

.

Jag kände hur paniken började komma krypande… Jag kan bara inte bo här, men om 20 min börjar Lillans nästa match (på andra sidan stan) och mer eller mindre alla hotell verkar vara fullbokade här så vad i hela fridens namn ska jag göra? Jag fick helt enkelt slänga in väskorna i det vidriga rummet och kasta mig iväg till hallen igen för att kolla matchen och sondera terrängen för plan C. Ett tredje hotell alltså.

.

.

Efter matchen kollade jag åter igen Hotels.com och hittade ett hotell som hade 1 rum kvar och det såg himla fräscht ut. Vågade dock inte boka det via nätet, ifall att jag inte skulle kunna få pengarna tillbaka från ”bordellen”, så jag ringde dit och bad dem hålla hotellet i 1 timma. Kastade mig åter igen in i bilen och tillbaka in till stan för att reklamera hotellrummet. Tack och lov var det inga som helst problem och jag fick faktiskt en ganska så stark känsla av att det inte var första gången de genomförde manövern med att betala tillbaka pengar till missnöjda hotellgäster… Phu! In i bilen igen och så på med gps:en för att hitta det 3e hotellet i ordningen för dagen. Döm om min förvåning när det visade sig att RC Hotell låg ca 50 meter från Elmias stora hall där handbollscupen äger rum. Bingo! Äntligen!

.

.

skärmavbild 2019-01-05 kl. 12.33.01 skärmavbild 2019-01-05 kl. 12.31.31

.

.

Phu! På tredje försöket blev allt bara så himla bra och jag kunde äntligen pusta ut. Som sagt, jag är ingen Mickan (i Solsidan) men det får för sjutton finnas gränser för vad man står ut med!

.

.

Kram

Helena

.

.

 

 

Kategorier:

Okategoriserade

3 kommentarer

Ha, ha! Så roligt! Och tyvärr hög igenkänningsfaktor… 😬 Har hängt med på många fotbollscuper genom åren (och älskar det!) men ibland blir det verkligen kris med hotellrum och man måste betala för att sova på de mest gräsliga ställen… Det mesta blir dock kul – i efterhand… 😁

Gilla

Vi bodde på hotell nr 2 en natt för en vecka sedan (lördag till söndag). Jag tyckte att det var helt OK, men kanske fick vi bättre rum. Personalen var trevlig och hjälpsam, och frukosten bra. Dock sov vi väldigt illa pga det ligger jämte Harrys. Och tydligen är det ett röjigt ställe i Jönköping för OMFG – rop och skrik, smällare och fyrverkerier, slagsmål och 2 polisutryckningar. Mellan kl. 2-5.30 var det helt galet stökigt och därför noll sömn.
Du gjorde rätt i att byta…

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: