Recept – Spätta med remouladsås till söndagmiddag – så gör jag den

köket-10

.

.

Godmorgon!

.

.

Funderar du på vad du ska bjuda på för lunch eller söndagmiddag idag? Då kan jag tipsa om panerad spätta med remouladsås och ris, eller potatis om man föredrar det. En rätt som man kanske glömmer av emellanåt. Jag stekte tre paket spätta till familjen igår och Herre Gud så gott det var. Alla åt massor så det var tur att jag gjorde en rejäl laddning 🙂 Älskar att bjuda på mat när folk äter ordentligt!

.

.

Såhär gjorde jag:

1 Lägg ihop två spättafilléer och vänd dem i ett fat med vetemjöl

2 Doppa i uppvispat ägg blandat med citronsaft och ett par teskedar Dijonsenap

3 Vänd i skorpströ kryddat med rejält med flingsalt, nymalen peppar och någon nypa finsmulad (mortlad) chili

4 Stek någon minut på var sida på medelvärme i rejält mycket smör (ska bubbla runtom)

.

.

Till spättan serverade jag för enkelhetens skull färdig remouladsås i burk. Godast blir förstås om man gör egen sås enligt det här receptet:

1 msk pickles, finhackade
4 dl majonnäs
0,5 msk dill, hackad
1 msk kapris, hackad
1 tsk torkad dragon
1 tsk ljus fransk senap

Gör såhär:

1  Hacka picklesen fint. Blanda majonnäs, hackad dill, kapris, dragon och senap. Tillsätt picklesen

2 Ställ såsen kallt att mogna en stund

.

.

Smaklig måltid och ha en fin söndag!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: