En weekend i Stockholm och preppar inför Wien

köket-2

Vi har gjort om köket! Mer bilder från det kommer i nästa inlägg.

.

.

Hej på er vänner

.

Hopp och hej, och plötsligt var det måndag och jag har inte bloggat på flera dagar. Bestämde mig helt sonika för att lämna både dator och kamera hemma när vi i fredags tog tåget tillsammans med Lillan och hennes största storasyster (hon är 23 år) till Stockholm för Halloweenfirande i huvudstaden.

..

.

Vi checkade på eftermiddagen in på ett trevligt hotell i Gamla Stan och fram mot kvällen tog flickorna båten vid Slussen över till Gröna Lund och deras skräckfyllda Halloweenevent. Ute på Grönan väntade en massa läskiga spöken och karuseller och annat som en 10 åring tycker är sååå läskigt och spännande på samma gång. Magnus och jag hoppade Grönan och flanerade istället på måfå längs Gamla Stans gränder där vi hittade ett mysigt enkelt ställe som serverade fantastiskt goda tapas. Där satt vi några timmar och småpratade, åt gott, sippade billigt rödvin och hade det oförskämt bra innan vi gick tillbaka till hotellet och mötte upp flickorna. Efter redogörelse av allehanda läskigheter från nöjesfältet tog vi en relativt tidig kväll och vaknade pigga och utvilade lördag morgon.

.

.

Rundvandring i diverse inredningsbutiker som Nordiska Galleriet, Svenskt Tenn, Illums Bolighus, ett efterlängtat besök på nyrenoverade Nationalmuseum och brunch på Radisson Collection Strand Hotel stod på schemat för dagen.

.

.

Nationalmuseum var fantastiskt och jag kan verkligen rekommendera det som utflyktsmål. Vi orkade inte ta in allt, utan sparade ett våningsplan till nästa Stockholmsbesök. Det är fri entré så man kan lätt besöka det gång efter annan tänker jag. Och funderar ni på brunch någon helg kan jag varmt rekommendera Clarion Collection Strand. Det fanns inte sådär galet mycket att välja på, men allt var vällagat, vackert upplagt, fräscht och hela grejen kändes intim och trevlig på något vis. Jag har ätit brunch på ställen ibland där det har varit massor av folk, maten har varit i överflöd och det har känts väldigt ”rörigt”. Här var det lugnt, få bord, trevlig och uppmärksam personal och förstås jättegod mat!

.

.

Söndagen ägnades åt kalas på hemmaplan i Västerås och förberedelser inför Wienresan som tar sin början idag. Fram mot kvällen åker mamma, Lillan och jag till Arlanda. Vi börjar med en natt på Radisson Blu SkyCity Hotel eftersom vårt plan går vid 10.00 imorgon bitti. Jag hatar att stressa iväg hemifrån tidigt på morgonen när jag ska ut och resa. Jag blir så otroligt stressad och sover dåligt eftersom jag alltid tror att jag ska försova mig. Jag lider dessutom av katastroftänk så jag ser alltid framför mig hur jag kommer på att jag glömt passet när vi kommer fram till flygplatsen, hur bilen går sönder efter vägen, eller att det blir stopp i trafiken av någon anledning så att vi inte kommer vidare osv osv. Så mycket skönare att kunna sova ordentligt och ett par timmar längre på plats på Arlanda. För en massa år sedan kom jag försent till incheckningen med min stora resväska som de då vägrade checka in. Det medförde att jag fick köpa ny biljett och vänta på nästa plan. Sååå irriterande! Säkerligen det minnet som spökar hos mig nu. .

.

.

Med tanke på klimatsituationen borde vi givetvis tagit tåget till Wien. Hade sannolikt varit en fantastisk upplevelse. Jag kollade möjligheterna, men efter 4-5 sökningar på Google hittade jag bara smidiga alternativ med buss, och det var inte aktuellt, samt en prisindikation på att en resa tur och retur till Wien, med tåg, skulle kosta från 3500,00 och uppåt… Om tåg ska bli ett attraktivt allternativ till flyget i Europa måste det åtminstone bli enklare att boka en biljett från en destination till en annan. Något för tech-entreprenörer att jobba vidare på tänker jag.

.

.

Nej nu ska jag ta och sätta fart här. Ha det fint mina vänner så hörs vi snart igen!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

3 kommentarer

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: