Jag ska ”skönhetsoperera” mig

∼ inlägget i samarbete med Bangerhead ∼

smink

.

..

 Jag kan väl inte påstå att jag någonsin varit sådär vansinnigt intresserad av varken hudvård eller makeup. Tyckte nog mest att det var larv att hålla på med dyra krämer och sådant när jag var yngre. Med facit i hand borde jag förstås varit lite mer intresserad och lyhörd. Då hade jag förmodligen varit en aning mindre rynkig idag. Men men nu är det som det är med det, och jag hade förresten jättebesvär med hyn när jag var yngre (stor bölder i ansiktet som emellanåt fick skäras upp och jag fick äta massor av starka mediciner i omgångar), så jag är egentligen bara tacksam att de besvären inte finns  kvar, och att ärren inte blev värre än vad de blev.

.

.

smink-2

.

.

Hur som haver är det kanske ändå som man säger att när fan blir gammal blir han religös. För desto äldre jag blivit, desto mer har jag förstått vikten av att smörja in sig, och att kvalitén på krämerna faktiskt spelar roll osv. Jag vågade förresten aldrig smörja in mig med något när jag var yngre eftersom vi inte riktigt visste vad som triggade igång de där bölderna. Hudläkarna rekommenderade mig att vara försiktig med A L L T. Idag har jag egentligen en väldigt bra hy, om än väldigt rynkig panna osv, men den är bra ändå, för den är varken torr eller oljig (det har den förresten aldrig varit) och den förändras inte nämnvärt med årstidernas skiftningar. Det som är lite jobbigt är förstås ärren runt hakan, den rynkiga pannan och de tämligen stora porerna speciellt på näsan.

.

.

Lillan och jag brukar ibland titta på youtube klipp när folk sminkar sig (roligare än man tror, jag lovar) och gång efter annan har jag sett hur de använt NYX Pore Filler som finns här, som primer. Till slut har nyfikenheten tagit överhand och jag har beställt hem en tub. Vad är då primer? Jo det är bokstavligen ett slags spackel som slätar ut ojämnheter som exempelvis stora porer och ärr. Titta på bilderna nedan. Hyn blir silkeslen och alldeles slät. Man blir sjukt glad av det och risken finns att man tar för mycket bara för att man vill bli ännu slätare, haha, men det är inget vidare för då kan det börja smula sig.

.

.

.

.

En annan sak man kan se på sminkklipp på youtube är hur man sotar ögonen. Åh det blir så snyggt, och jag tränar för fullt på att få till det. Jag har bara haft gammalt smink och pillat med tidigare, men nu har jag beställt hem ett litet kit för just sotning av ögon. Glominerals gloKit Smoky Eye Kit heter den här. Beställde även en eyeliner här och en ögonfransböjare här, som jag snart insåg att jag inte har någon nytta av, eftersom jag har hängande ögonlock som liksom lägger sig på fransarna. Så det spelar ingen roll hur mycket jag böjer dem… De blir raka ändå efter en liten stund… Och eyelinern, den hamnar lite käckt under det hängande ögonlocket, men jaja, skojigt är det i alla fall att fixa och trixa och träna lite.

.

.

smink-29

.

.

I övrigt använder jag lite concealer, rouge (en rosa/aprikos dutt mitt på kinderna) och puder från bareMinerals här (världens bästa, har haft samma i evigheter), en bronzer från Isadora här och så min gamla trotjänare Lancomes Juicy Tube här på läpparna. Ja, det var det hele. Lite rynkig, och lite ärrig, men glad ändå, och för första gången vågar jag nu visa mig helt utan smink och utan soft redigering här på bloggen…

.

.

smink-31

Har ett litet sår där i ögonvrån på vänster öga, så det är inte vanligt morgonguck 😉

..

.

#nofilter #nomakeup såhär ser det ut på riktigt när man närmar sig 47 och inte begagnar sig av varken lösögonfransar, fillers, botox, ögonbrynsfärg, dermapen eller något annat som hjälper naturen på traven. Jag vill bara understryka att den här bilden och texten inte handlar om att jag på något sätt lägger någon slags värdering i den typen av skönhetskonsumtion hos andra. Det är bara det att när man som jag dagligen rör sig inne i olika slags sociala media är det ganska lätt att få uppfattningen om att man liksom är den enda i hela världen som ser ut som 7 svåra år när man vaknar. Det ena bombnedslaget efter det andra visar upp sin släta vackra nuna med långa tjocka ögonfransar på bild och så skriver de ”Godmorgon #nofilter #nomakeup”, och så sitter vi andra (eller kanske är det bara jag?) där och suckar och tänker ”Oj, så vacker, vilken tur hon hade som är sådär vacker när hon vaknar”. Vad i alla fall jag ofta glömmer är att den där personen 9 gånger av 10 är ungefär hälften, eller i alla fall 15-20 år yngre än vad jag är. Förmodligen lägger relativt stora summor pengar varje år på att fylla ut, fixa till och addera diverse lösa delar (finns det någon som inte har lösögonfransar idag?). Samt garanterat med stor omsorg har valt både kameravinkel och ljussättning, en dag som inte definieras som en ” bad hairday”, och dessutom tagit 10-15 bilder innan  d e n  bilden sitter och läggs ut för allmän beskådan. Jaja, så finns de förstås de där undersköna varelserna som är bildsköna hur de än bär sig åt, men jag skulle tro att de i alla fall inte är i majoritet.

.

.

Hur som helst är det himla fint att det finns makeup att ta till och jag märker att det faktiskt går att göra underverk med det, bara man gör rätt. Så därför fortsätter jag att titta på tutorials på youtube och träna på att få till den perfekta makeupen för en kvinna med mina förutsättningar. Och någon gång inom en snar framtid kommer även jag att ta hjälp av kniven för att åstadkomma en förbättring. Hänget över ögonen ska opereras bort. I första hand handlar det om att det begränsar mitt synfält, i andra hand om att jag kommer att se piggare ut (jag skulle inte utsätta mig för risken om det bara handlade om utseendet). Jag går ständigt runt och drar upp ögonbrynen för att ögonlocken och ögonfransarna inte ska skymma blicken (därav den rynkiga pannan och ev en del an min huvudvärksproblematik). När jag slappnar av till 100% döljs i princip 50% av min pupill, vilket är en medicinsk indikation för att få operationen bekostad av Landstinget. Jag sa redan i 20 års åldern att jag ville operera ögonlocken, så det är liksom så jag är skapad, och det har inte blivit bättre med åren om man säger så… Har fått operationen beviljad en gång, men backade ur eftersom jag inte ville bli opererad av min dåvarande granne. Kändes liksom lite märkligt och utlämnade på något sätt. Nu ska jag skriva en egenremiss till Uppsala istället… bara jag törs…

.

.

smink-28

.

.

Missa inte alla erbjudanden och kampanjer som finns på Bangerhead här. Säkert har de rabatt på något du ändå hade köpt till ordinarie pris någon annanstans.

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

15 kommentarer

Bra inlägg, skönt att det finns fler som jag 🙂 Ville bara säg att en god vän hade samma bekymmer med sina ögonlock och opererade dem före sommaren. Resultatet blev jättebra så du kommer nog inte ångra dig när det väl är gjort.

Gilla

Hallå där… är det dags nu!! Se till o boka det där nu bönan…du har pratat om det läääääääänge ❤ Du är snygg som få och jag älskar att du är stolt över dina rynkor. Jag har inte heller några lösa delar längre..haha eller mjooo, naglarna förstärker jag ju…ögonen hade jag med gärna gjort som du vet men jag måste ju tydligen vänta tills det blir värre…Kram vännen o ha en fin dag!

Gilla

Tack för ett jätteviktigt och bra inlägg! Du är så söt och naturlig och jag älskar att du bjuder på dig själv!💕

Gilla

Jättefint inlägg! Nej du är inte ensam om att inte haka på allt-det-du-beskriver. Jag känner själv en stor ledsamhet på nåt vis att kvinnor runt 45+ verkligen blivit en stor jämförelsegrupp, med varann. Och retoriken runt det… ja den är också lite speciell. Är själv noga med hudvård (hade med stora problem förr) men allt det med att ”unna sig” att fixa naglar, fransar, bryn och allt som kräver en återupprepning känner jag skulle bli en onödig vana. Och slentrian till slut….
Tycker absolut du ska våga!!
Kram Milla i Kvickan

Gilla

Du är så fin! tror inte du kommer att ångra att fixa ögonlocken om du har problem med dem! Älskar att du börjar intressera dig för smink och hudvård 😻 Jag har själv hållt på sen väldigt ung ålder med att experimentera med smink, älskar det! Och jag älskar mina lösfransar, har så mycket problem med rinnande ögon med mascara 😻 Puss finis

Gilla

Jag hade lösögonfransar en gång, men åh vad jag tyckte det var knöligt att hålla på med. Jag gnuggar ögonen för mycket och vill tvätta ansiktet i vatten osv. Kul att du tycker att det är kul att jag börjat intressera mig för smink. Det är verkligen roligt! Det trodde jag aldrig… Kram H

Gilla

Det skulle kunna varit jag som skrivit den texten. Känner så väl igen mig i allt det du skriver att det nästan var lite creepy att läsa. Jag har också tunga ögonlock och har alltid haft sedan jag var barn, men nu när man när några år över 40-strecket så är det inte så kul längre och har inte varit de senaste åren. Man får höja ögonbrynen hela tiden för att ens se ordentligt och man ser ständigt trött o lite arg ut. Dessutom svårt med make up som inte vill stanna på sitt rätta ställe. Jag skulle verkligen vilja operera mig och har även ekonomin för att kunna göra det privat. Jag har precis som du funderat på detta i många år, men har helt plötsligt drabbats av den stora fegheten. Tänk om jag får ”stirrögon” som inte är jag! Tänk om det blir ojämnt! Ja, inte meningen att skrämma dig, det är bara mina egna nevrotiska tankar. Jag kommer i vart fall med spänning följa din resa till ett piggare ansikte och kanske jag också kommer våga så småningom. Du får visa vägen.

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: