En liten bit av Italien i Lofsdalen

contratto

.

.

Vaknar till strålande sol, hög klar luft och en fjällvärld som är helt vindstilla. Idag blir det definitivt en promenad upp på toppen av fjället. Skönt att komma ut och få röra lite på sig, vi har faktiskt mest bara varit inne sedan vi kom hit i torsdags. En sväng ned till byn igår för att handla, och så tog vi en pizza på Trapper, det är faktiskt det enda vi har varit utanför dörren. Skönt så, att liksom inte ha några ”måsten”, vi har bara varit. Kollat lite serier, läst böcker/tidningar, surfat lite och så har vi druckit gott vin på kvällarna 🙂

.

.

Igår kväll plockade Magnus fram en flaska bubbel från Italien. Vinhuset Contratto stiftade vi bekantskap med för första gången vi när vi var i Canelli i Piemonte i somras. Canelli hade 3-4 stora anrika vinhus att stoltsera med, varav Contratto var det ena. Contratto är Italiens äldsta producent av mousserande vin framställt på traditionellt vis med en andra jäsning i flaskan (champagnemetoden). Under staden Canelli finns kilometer efter kilometer med gångar och vinkällare för lagring av dessa viner. Katedralerna (som de kallas) från 1800-talet är populära besöksmål för turister och en guidad tur med vinprovning kan jag verkligen rekommendera för er som tänker er en resa till de trakterna någon gång i livet. Mäktigt och intressant! Kanske inte det roligaste stället för ett litet barn att hänga på med sina föräldr, men de hade bra wifi så Lillan tyckte att det var helt ok. Dessutom bjöd de på goda charkisar till vinprovningen så aktiviteten som sådan fick godkänt av henne ändå.

.

.

contratto-4 contratto-13

.

.

Eftersom vi skulle flyga hem från Italien var det lite krångligt att köpa vin på plats. Det gick förvisso att ordna med transport i låda osv, men vi struntade i det och valde att köpa några flaskor Contratto via Systembolagets beställningssortiment när vi kom hem istället. Det var alltså en sån flaska som vi avnjöt här i Lofsdalen under gårdagskvällen.

.

.

contratto-2 contratto-3

.

.

Vinet smakade utomordentligt gott och gjorde förstås att vi började tänka tillbaka på den fantastiska sommaren vi hade med vistelse både på Mallis och i Italien på underbara Villa del Borgo. Lite planer för nästa sommar avhandlade vi naturligtvis också 🙂

.

.

contratto-12

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: