Inredningsreportaget i vårt förra hus vid sjön

Skärmavbild 2018-10-13 kl. 08.03.20

.

.

Godmorgon

.

.

Åhhh den härliga känslan när jag vaknade till i natt, jättetrött, och inser att det är lördag och att jag har sovmorgon och inte behöver gå upp 07.00 utan kan somna om och sova så länge jag vill. Och sen, den snopna känslan när jag vaknar av mig själv igen, några timmar senare, och omöjligt kan somna om. Tittar på klockan och den är… 07.00…

.

.

Sånt är livet, och jag har väl fått den sömn jag behöver då antar jag. Ligger i alla fall kvar i sängen och har plockat fram datorn. Letade efter några bilder på Google, och hittade det här gamla reportaget från vårt förra hus ute på Udden.

.

.

Skärmavbild 2018-10-13 kl. 08.24.05

.

.

Vi hade ett så fantastiskt läge vid vattnet och visst var det underbart att kunna bada från egen brygga på somrarna (de få dagar då det var varmt…). Jag trivdes jättebra där ute, men visst fanns det saker i huset och trädgården som var hopplösa. Köket som var helt i ek och hade samma färg som golven, var något som inte passade mig. Jag drömde om ett vitt kök och ljusa golv men materialen var påkostade så det var inte aktuellt att byta.

.

.

Skärmavbild 2018-10-13 kl. 08.24.23

 

.

.

Minns att jag tyckte att reportaget var så irriterande när det kom ut i Plaza. Jag var inte alls nöjd med bilderna som jag tyckte var grälla och hemska och helt utan känsla. Dessutom var jag irriterad på att de fotat vår ”lilltoa” som inte alls var fin med alla rör osv. På övervåningen hade vi ett stort nyrenoverat badrum som var jättefint. Det fotade de också, men gjorde ett separat reportage på i någon annan tidning.

.

.

Det var det här reportaget som fick mig att börja göra inredningsreportage själv. Jag minns att jag sa till Magnus – Så himla irriterande, jag hade kunnat fota det bättre själv, dessutom är det ju jag som skrivit nästan hela texten också! Då sa han, – Men gör det då, det är lätt att sitta här och snacka, det är en annan sak att faktiskt göra det! Så gjorde jag det, gång på gång under några år, tills villkoren för frilansande fotografer och skribenter försämrades och det inte längre kändes värt det.

.

.

Nu ska jag gå upp och dricka kaffe mina vänner. Ha en fantastisk lördag och missa inte utförsäljningen av (alltid eftertraktade) lättplacerade småbord hos Oscar och Clothilde här (adlink).

.

.

Kram

Helena

.

.

 

Kategorier:

Okategoriserade

3 kommentarer

Fina bilder ju!! Jag hade aldrig kunnat lämna en sådan plats! Hade varit enkelt gjort att slipa och vitbetsa golven, sprutlackera köksluckor blir också jättefint. Men var det inte så att huset var din sambos och hans ex hus från början? Kanske därför du inte trivdes?? Kan man ju förstå iofs! 😉

Gilla

Hej Magda, det stämmer att det var min sambo och hans ex som byggde huset. Jag bodde där i 10 år och hade inga problem med det. Det fanns förstås andra anledningar än bara golven och köket som gjorde att vi sålde och flyttade. Den största anledningen var nog att vi hittade vårt nuvarande hus och att vi båda kände att det var ett ”once in a life time” hus som vi bara inte kunde släppa när vi väl sett det. För övrigt så gick det inte att sprutlackera köket eftersom det var oljad ek och man hade behövt slipa ned det så pass mycket att det inte hade blivit bra för att få färgen att fästa. Vi undersökte naturligtvis den möjligheten. Mvh Helena

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: