Vacker höst och minnen från uppväxten

∼ innehåller annonslänkar till Indiska och Afound samt reklam för Gaston Luga∼

indiska-4

.

.

Godmorgon

.

.

Det låter kanske pretto och lite larvigt när jag säger det, men jag känner mig banne mig hög på endorfiner sedan gårdagen och besöket hos min fina vän utanför stan. Alltså den höstprakt som naturen bjuder på just nu, den är magisk på riktigt.

.

.

.

.

Färgerna är bedövande vackra och luften lätt att andas. Igår var det också helt vindstilla och faktiskt lite varmare än vad jag hade räknat med.

.

.

indiska-13

.

.

Gården som min vän bor på, och omgivningarna där ikring, betyder mycket för mig. Det är precis som ett lugn sveper över mig så snart jag svänger ned på den smala vägen som leder fram till den gård som varit i deras släkts ägo i över 200 år. Gården är dock ännu äldre än så och den äldsta byggnaden, ett magasin, uppfördes redan på 1600-talet (där sov vi när vi var barn och en driftig lite äldre hästtjej i stallet ordnade ridläger för oss yngre. Spooky, haha!).

.

.

Under 80 och 90-talet ställdes den dåvarande biffdjursdriften om till inackorderingsstall och det fanns massor av hästar och människor på gården. Jag tillbringade så mycket tid där. Mina allra första ”hästminnen”, de som sannolikt ledde fram till att jag blev en riktig hästtjej, upplevde jag just där. Det bästa jag visste i lågstadiet var nämligen att få följa med min vän hem direkt efter skolan med skolbussen (bara det var spännande) och sedan få rida något varv runt ankdammen på hennes lilla ponny Mysan. Alltså det levde jag på länge efter varje gång. Jag minns fortfarande lukterna av gammalt läder, ljuden av hästhovar mot hårda grusvägar, ridstövlarna på rad innanför dörren i farstun, hundarna Bella och Bessie och katten som älskade att sova i min väns garderob. Sedermera, när jag blev lite äldre, hängde jag i det stallet nästan all min lediga tid. Där fanns alla de äldre tjejerna som jag såg upp till och vars hästar jag fick rida och sköta om. Där fanns Mia och Lotta, och Pia och Cici , och Anellie och Camilla, och en massa andra tjejer som kom och gick. Vi hade så roligt och den där tiden formade mig mycket har jag förstått i efterhand. De äldre tjejerna lärde mig inte bara att rida, de lärde mig också en massa viktiga saker om vuxenlivet och killar, hur man kör bil och backar med släp (jag var typ 14 år då) – och hur man drar halsbloss. De var också bussiga nog att köpa ut 6-pack med folköl på Seven Eleven, som jag och min vän på gården och en annan kompis delade lika på och hade väldigt kul av.

.

.

.

.

Nuförtiden har de sista hyresgästerna flyttat ut från de olika husen och bara familjemedlemmar bor kvar, gården är tömd på hästar (stallet höll tyvärr inte måtten när Sverige gick med i EU), och i hagarna betar kossor från granngården. En av flyglarna vid huvudbyggnaden är nyrenoverad och hyrs ut till turister via Airbnb (här kan du se den och de fina betyg min vän och hennes syster fått). I de omgivande skogsbackarna Kvarnbacken, Majorsbacken och Holmtorpet finns ännu spår kvar av de ridstigar vi använde. Även om naturen verkar göra sitt yttersta för att dölja dem så att vi igår mest fick gissa oss fram till vart de exakt gick. Min vän och jag promenerar där emellanåt och pratar om livet idag, framtiden, gamla tider, gamla hästar om det som var, och det ger mig alltid en så härligt lugn i kroppen. Minnena och det faktum att platsen är oerhört vacker, med sina enorma ekar och till och med bokträd (mycket ovanligt här i Mälardalen), gör att jag dras dit. Bestämmer mig varje gång jag är där för att det inte får gå så lång tid till nästa promenad, men av någon anledning rusar veckorna fram och vips så har det gått ett par månader igen.

.

.

indiska-10 indiska-8

.

.

Superhärlig varm gosig och mycket prisvärd tröja här

Söt mössa med tunna invävda silvertrådar här

Sjal här och en liknade på rea här för endast 99 kr.

Jeans här

Kängor här

Rygga Gaston Luga här
(uppge rabattkoden dromhushelena15 så får du 15% rabatt)

 .

.

Näe, hörrni, nu måste jag ta tag i dagen här. Studio 4, som jag ”döpt” min butik till, fylldes igår upp med varor (massor av fina outlet grejer från Tullhuset) och jag ska dit och prismärka och göra klart det sista!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: