Helgmiddagstipset – En tvårätters italienare på under 20 minuter

italienskt-8

.

.

Hej fredag!

.

.

Förra fredagen hade vi fullt schema hela dagen. Aktiviteterna avlöste varandra och när Lillan och jag precis var på väg ut till stallet vid 18.00 tiden undrade hon vad vi skulle äta för ”mysmiddag” när vi kom hem… Jag höll höll på att smälla av a) Hade helt glömt bort att planera för middagen (lite som vanligt alltså) och b) Herre Gud, mysmiddag, vi skulle ju inte vara hemma förrän vid 20.00 ungefär ock kylen var nästan tom…

.

.

Jag sa helt sonika åt henne att snabbt som attan komma på vad hon var sugen på. Italiensk var svaret. Ok, italienskt… Carbonara försökte jag… Nej, jag vill ha något nytt och minst 2 helst 3 rätter så som vi åt när vi var i Italien… Ok, kolla i våra italienska kokböcker sa jag, och välj något, max 2 rätter, som går snabbt att laga till.

.

.

Det blev minipizzor (på färdig pizzadeg) och färsk pasta med lax och burrata och citronolivolja. Så himla gott, och så snabbt det gick att fixa. Vi var klara på typ 20 min och det blev verkligen en mysmiddag trots allt! Nu hade jag tänkt publicera det här tidigare idag, men hann inte det så nu får det som var tänkt som ett tips på snabb och mysig fredagsmat istället bli tips på snabb och mysig helgmat!

.

.

italienskt-7 italienskt-6

.

.

Köp hem

.

Färdigt Pizzakit
Oliver
Parmaskinka
Riven mozzarella
Basilika
Färsk pasta
Laxfiléer
Burrata
Citronolivolja
Citron
Salt och peppar

Gör såhär

.

1 Stansa ut cirklar i pizzadegen med ett lämpligt glas. Bred ut tomatsås och strö riven mozzarella över det. Lägg en skiva skinka, oliver och basilikablad på. In i ugnen 15 min i 225 grader.

2 Lägg fisken i en vid kastrull och fyll på med vatten så att det knappt täcker bitarna. Pressa i en citron, salta rejält. Låt koka upp med lock, stäng av och låt stå kvar på spisen med locket på.

3 Koka upp en kastrull vatten. Några min innan pizzan är klar lägger du i pastan. Koka pastan al dente, dvs så att den fortfarande är spänstig och bjuder ett visst motstånd. Färsk pasta kokas ca 2 min.

4 Lägg upp pasta, fisk och burratan på ett stort fat. Ringla rikligt med citronolivolja på. Salta och peppra. Lägg minipizzorna på ett uppläggningsfat eller en skärbräda.

.

Klart på knappt 20 min. Smaklig måltid!

.

.

italienskt-5

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: