2 böcker alla flickor borde läsa

bok-2

.

.

Tilda älskar att läsa. Hon läser mycket och snabbt. Vi har faktiskt haft det delikata problemet att vi inte lyckats hitta böcker till henne som räckt till mer än kanske 2-3 kvällars läsning, och samtidigt varit passande för ett barn i 8-10 års åldern alltså. De flesta böcker som skrivs till barn, skrivs med stor text, många bilder och tämligen få sidor. Det blir ganska mycket handlande av böcker om man säger så. Visst, det finns massor av böcker på biblioteket som vi skulle kunna låna, men jag lägger mig platt där, vi har helt enkelt varit för dåliga på att ta med henne dit.

.

.

I födelsedagspresent i år fick hon en stor tjock bok av sina kusiner. Godnattsagor för Rebelltjejer del 1 här, av Elena Favilli och Francesca Cavallo. Mina vänner, hon ääälskar den boken, och hon saknade den sååå när hon hade läst ut den. Sedan blev hon himlastormande glad när vi upptäckte att det fanns en del 2 här.

.

.

Godnattsagor för rebelltjejer 1 och 2 är två böcker fyllda av kvinnliga förebilder – fantastiska kvinnor som åstadkommit något speciellt eller stått upp för sina ideal. Läs här om vilka fantastiska förebilder som porträtteras i den första boken, och här om vilka som porträtteras i den andra. Det är annat det, än många av de tramsiga youtube-idoler den lilla fröken har. Finns många bra sådana också förstås, absolut, men det gläder mig att hon på det här sättet också får ta del av det som hänt typ innan sociala medier tog över världen…

.

.

bok-3

.

.

Det är verkligen underbart när hon kommer till mig och vill prata och fråga om de rebelltjejer hon läst om (lite klurigt är det förstås också, och jag har fått Googla en del), eller när hon vill läsa högt om någon speciell kvinna som hon är extra imponerad av.

.

.

Boken har blivit en av världens mest uppmärksammade barn och ungdomsböcker och det är nog fler än jag som tycker att den borde läsas (av både flickor och pojkar) i skolan.

.

.

bok-4 bok

Såklart har mammas lilla sessa Kent t-shirt på sig när hon sover!

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Hej! Min åttaåring ääälskar också de där böckerna, själv blev jag lite fundersam första gången jag bläddrade i den (faktiskt) men hon tycker verkligen om dem! Måste fråga, var har du köpt den fina tröjan? Må så gott! //Anna

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: