Första ”höstmyset” och nu ska äpplena tas tillvara

∼ innehåller annonslänkar till Lindex och Designonline ∼

äpplen-9

.

.

Hello

.

.

En betydligt mer harmonisk Helena idag! Sovit som en prinsessa, haft flyt när jag jobbat vid datorn på förmiddagen, diskmaskinen är installerad och funkar utmärkt. Några deciliter salt på den stora fuktfläcken i parketten drog ur vattnet ur träet och så tack och lov syns inte ett spår av eländet som var, phu!

.

.

Ute börjar det så smått att dra mot höst och det är helt ok för en gångs skull. Håller ni med mig? Annars brukar alltid skolstarten och de sista semesterdagarna kännas vemodiga på något sätt, men inte i år faktiskt. Nu längtar jag efter brasor och tända stearinljus, mustiga grytor och varma gosiga kläder.

.

.

 

äpplen

Den snygga rutiga kavajen med skön stretch (som jag tror kommer bli en sådan favorit i höst) finns här, t-shirten i ekologisk bomull för bara 99 kr finns här i flera färger. Den är perfekt i kvalitet, ringning och passform, har flera i olika färger och har använt och tvättat dem massor i sommar. Ser fortfarande likadana ut! Den stora stålkorgen som är användbar till så mycket finns här.

.

.

Ett tydligt tecken på att hösten rycker allt närmare är alla hundratals äpplen vi vår trädgård. Vi har 4 riktigt gamla äppelträd, varav egentligen bara ett levererar goda ”ätäpplen”. Resten funkar jättebra till pajer, mos osv men är inte så goda att äta.

.

.

Tidigare idag var jag ute och plockade in en massa äpplen som jag tänker göra lite bakverk och mos av. Har kollat upp ett antal recept och tips på vad man kan göra av det, så vi får väl se hur långt det bär. Återkommer förstås med recept på det jag snor ihop.

.

.

äpplen-4

 

.

.

Inne är det lite mörkt och för första gången på evigheter har vi inga fönster eller dörrar öppna. Två ljus brinner på bänken i köket och det är riktigt mysigt.

.

.

äpplen-10 äpplen-12 äpplen-7

.

.

Nej, nu ska jag ta och börja skala äpplen här. Ses senare!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

3 kommentarer

Så fina bilder och så söt du är i flätor! Tycker jättemycket om hösten och ska också passa på att göra lite gott av alla våra äpplen.
Undrar var du köpt de fina rislamporna?
Kram från Skåne

Gilla

Så fin du är och så fina höstbilder! Lämna äpplen till Harakers Kvarn så får du äppelmust i bag in box som är hållbar väldigt länge. Kram 💕

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: