Därför har jag inte bloggat på ett tag

hall-2

.

.

Hej mina vänner och ursäkta min bortavaro.

.

.

Jag behöver förstås inte be om ursäkt för att jag inte bloggat på några dagar, men det känns ändå alltid bäst. Nu har jag inte bloggat sedan i lördags, och efter att ha bloggat så intensivt som jag gjort den senaste tiden så känns det väldigt busigt när man inte gör det. Känns nästan lite som att jag skolkar… Så man kan nog i princip säga att jag ber om ursäkt till mig själv mer än till någon annan.

.

.

Vad är anledningen till att jag inte bloggat då? Jo, det har helt enkelt varit för rörigt här hemma, och i min skalle, för att jag skulle få ro att blogga. Det började med att jag fotograferade bröllop i lördags. När jag gör det blir jag helt slut i huvudet. Det är så nervöst och pressande så all kraft rinner som av mig efteråt, och jag vill bara vila, inte tänka inte blogga… Utöver det var förra veckan helt galet hektisk med flera nya jobb som dök upp helt plötsligt. Jag hade tänkt ta det lite lugnt och smyga igång den här terminen, men så blev det icke… Det var bara att kavla upp ärmarna och börja jobba, vilket gjorde att jag liksom kom efter redan från start. Det i förlängningen innebar att jag hade en miljard tankar i huvudet som snurrade snabbare och snabbare när arbetsveckan gled över i helg, och så bröllopet uppe på det. Not so harmonisk när jag vaknade söndag morgon alltså.

.

.

Vad hemmet anbelangar var även det en orsak till avsaknaden av harmoni och bloggro. Ni förstår att mitt under vår kräftskiva förra helgen gick nämligen diskmaskinen sönder… Ja men fatta hur osmidigt med det berget av disk att diska upp för hand! Vi beslutade snabbt att nu när diskmaskinen havererat var det lika bra att gå all in och byta ut samtliga vitvaror i huset. Allt är gammalt, och var det redan när vi flyttade in, så det var ändå hög tid. Det var bara det att det blev lite krångligare än vad vi först trott. Först hade vi knappt tid under veckan att titta på olika alternativ, sedan gick det ända till i söndags innan vi hade tid att åka ut och beställa och betala det vi ville ha. Väl där visade det sig att den kyl och den frys vi bestämt oss för var för djup för ”hålet” i köksinredningen så där fick vi tänka om och leta vidare (då pausade vi inköpet av torktumlare och tvättmaskin också).

.

.

Diskmaskinen fanns dock i lager så jag kan lova att vi var glada när Magnus kom hem med den på eftermiddagen och vi baxade in den i hallen. Lillans storasysters pojkvän jobbar extra på El-Giganten och har hjälpt oss med allt (vilken stjärna han är, fråga efter Alexander om ni vill ha experthjälp där) och dessutom skulle han komma hem till oss på kvällen efter avslutat arbetspass för att installera maskinen. Som vi längtade efter det. Disken på bänken växte sakta men säkert under söndagen, men det gjorde ju inget för snart skulle vi ju ha en fungerande diskmaskin. Trodde vi ja… Dessvärre visade det sig att det hade blivit en förväxling vid utlämningen och vi hade fått hem en vit och inte en rostfri diskmaskin! Suck! Dessutom hade vi ställt den på parketten i den inre hallen i några timmar och när vi flyttade på den upptäckte vi att den läckt vatten så parketten var hel förstörd på en fläck som var kanske 50 cm i diameter. Panik! Tydligen testkörs alla diskmaskiner innan de förpackas och säljs, därför finns det vatten i dem. Hur skulle man kunna veta det?

.

.

Så där stod vi alltså söndag kväll med massor av odiskad disk, ett avlopp som inte var tillförlitligt eftersom det var pluggat med en plastpåse, en sabbad parkett i hallen, en supersnuskig diskmaskin i trädgården och en vit diskmaskin på väg tillbaka till butiken måndag morgon. Usch och fy så omysigt. Till råga på allt hade jag börjat rensa ur Lillans  walk in closet inför skolstarten, så hennes rum var ganska rörigt eftersom jag inte hann klart, och ute i trädgården hade Magnus börjat att gallra längs ena tomtsidan där vi har som en liten skog, så det var träd och grenar och löv och skit i hela trädgården. Kaos var bara förnamnet.

.

.

Men men, efter regn kommer sol, och igår kväll kom pojkvännen hit med en ny fin rostfri diskmaskin som han installerade och under dagen hade jag gjort fint i Lillans rum, samt rensat och städat och tvättat och haft mig. Idag tisdag har jag också tagit tag i alla de där jobbrelaterade sakerna som snurrade i mitt huvud när vardag blev helg, så nu är jag ikapp där också, både mentalt, i almanackan och i mailkorgen! Jösses så skönt, nu kan jag börja blogga igen! Imorgon kommer sista etappen då ska vi tömma trädgården på allt det nedsågade och den äckliga gamla diskmaskinen som står kvar där, efter det blir det total harmoni igen och bloggen kommer blomstra. Lovar!

.

.

Nu ska jag sova.

.

.

Natti natti!

.

.

Kram

Helena

..

.

Kategorier:

Okategoriserade

3 kommentarer

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: