
.
.
Det här är en perfekt rätt när du behöver använda din tid hemma till något annat än att stå framför spisen, men ändå vill ha ”riktig mat” som verkligen känns hemlagad och rejäl.
.
Köp hem
.
1 fläskytterfilé
1-2 dl grädde
1 vitlöksklyfta
saltgurka
lingonsylt
sockerärter
salt och peppar
.
Gör såhär
.
1 Salta och peppra köttet rejält runtom. Gnid ytan med en krossad vitlök. Lägg i ugnsfast form. Nu kanske man egentligen ska steka köttet först, men jag skippade det steget och satte in köttet, med temometer i, i ugnen på 180 grader.
2 När köttet var 65-70 grader tog jag ut det (lite för varmt tycker en del, men jag vill ha ordentligt genomstekt fläskkött). Det hade då fått en fin stekyta.
3 Sila av skyn som bildats i den ugnsfasta formen.
4 Smält en klick smör i en kastrull och rör ut 1/2 msk vetemjöl/majsenamjöl. Tillsätt lika delar sky och grädde till önskad mängd och smak uppnås.
Servera med saltgurka, lingonsylt och valfri grönsak. Jag tog sockerärter som jag hade hemma.
.
Klart!
.
.
Kram
Helena
.
.