Så fixade jag kräftskivan – mina 7 bästa tips

kräftskiva-16

.

.

Kräftskivor ska hållas ute av tradition och det är normalt sett bara att hålla tummarna att man har vädergudarna med sig så att man åtminstone slipper regn. Efter den här sommaren trodde vi att vi var ”home free” med den biten, speciellt eftersom jag for runt som ett svettandes jehu i bh och trosor fram till 10 minuter innan den första gästen dök upp. Men väderprognoserna spådde helt oresonligt regn, vilket kändes lite snopet ändå. Hur som haver struntade vi i det och dukade som planerat ute.

.

.

kräftskiva-6

.

.

Vi hade tur och klarade oss utan regn medan vi åt, det blev bara lite kallt och blåsigt en stund så vi fick lov att klä på oss, men annars var det helt ok. Ingen toksommarvärme som vi blivit vana vid, men helt ok alltså. Lite senare satte vi oss i ”Loungen” (som vi kallar det på skoj) med varsin filt och där satt vi tills det började regna framåt 23.30 tiden. Då gick vi in. Jag missade tyvärr helt att ta några bilder under kvällen vilket var lite synd.

.

.

Men här kommer i alla fall några tips och trix från min dukning!

..

.

kräftskiva-11

.

.

1

Jag valde att dela upp kräftorna i glasburkar med lock som jag ställde på varje kuvert. På så vis slipper man sträcka sig över bordet varje gång man ska ta en kräfta och så blir det rättvist eftersom alla äter så olika fort. Det har hänt att jag varit på kräftskivor där jag, som pillar i det oändliga med varje kräfta, knappt hunnit äta 3, när någon annan ätit bara stjärten på typ 20 stycken. Dessutom blev det väldigt dekorativt att göra så! I en burk på 1liter fick det plats ungefär 10-12 kräftor av normal storlek.

.

.

kräftskiva-9

.

.

2

Som underlägg hade jag ett blad från lokaltidningen. Bra ur både miljösynpunkt och för plånboken. Rätt snyggt blev det också tycker jag.

.

.

kräftskiva-12

.

.

3

Istället för blommor så dekorerade jag med ett par kvistar dillkronor. Ställde dem i glasflaskor och behöll längden på skaften för att få lite höjd på dukningen. Knöt runt några röda band från i julas för att få lite färg.

.

.

kräftskiva-4

.

.

4

Uppe på varje tallrik placerade jag en tygservett, att ha i knät, och under varje tallrik låg en varsin trave papperservetter till fingrarna. Med tyngden från tallriken behövde vi aldrig vara rädda att pappersservetterna skulle flyga iväg.

.

.

kräftskiva-8

.

.

5

Västerbottenpaj, bröd och smör, hummersoppa och allt drickbart ställde vi på ett bord vid sidan av. Fiffigt eftersom bordet då får vara ”fint dukat” genom hela middagen.

.

.

kräftskiva-14

.

.

6

Barnen fick glasbägare med lock och sugrör. Skönt att slippa oroa sig över att de skulle råka få en geting i läsken under kvällen när det sedan blev mörkt och så. Kräftorna drar till sig getingar som ni vet…

.

.

kräftskiva kräftskiva-8

Mina två allra bästa kompisar. Den ena har varit min ”bästis” i hela 38 år (helt sjukt ju) och den andra min ”bästis” i 22 år. Vilken ynnest att få ha dessa två klippor i mitt liv! 

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pinkgbacks och trackbacks

%d bloggare gillar detta: