Hemma hos min styvdotter – Lillans största storasyster

∼ innehåller annonslänkar till Nordiska Galleriet och Oscar och Clothilde ∼

hos julia-7

Populär lampan Kvist i vitt finns här, stolar auktionsfynd och bordet har hon byggt själv av Ikea-ben.

.

.

När jag träffade Lillans äldsta storasyster Julia första gången var hon 7 år och hade precis mist sin kanin. Den hade sannolikt blivit uppäten av ett rovdjur under natten och hon var otröstlig. Magnus och jag hade varit tillsammans i 7 månader, men jag hade ännu inte träffat hans 2 barn. Just den här dagen ringde han och föreslog en gemensam promenad med min hund Gunborg, för att få djurälskaren Julia att tänka på något annat… Resten är som det brukar heta, historia, och nu är hon hela 23 och har flyttat hemifrån för flera år sedan.

.

.

Efter några år med studier på universitetet i Stockholm, och boende där, har hon flyttat tillbaka till Västerås. Igår var vi bjudna hem till henne på fika. Hon har fått det sååå fint i sin trevliga sprillans nya takvåning.

.

.

hos julia-10

Rund spegel här, terrakottakruka här. Kruka liknade den på muren här. Lampan i taket är från Ikea, men den vita glaskupan är utbytt mot en stor glödlampa, och hallbordet är ett loppisfynd för 50 kr. 

.

.

Supertrevlig lägenhet med högt i tak, säkert runt 3 meter, gigantiskt badrum och öppen och luftig planlösning. När höstrusket sätter in kan hon värma sig med en mysig brasa. Det har inte riktigt varit aktuellt sedan hon flyttade in om man säger så.

.

.

hos julia-4

Matta här, Lampa på stålvajer (kampanjpris) här, taklampa här cool fåtölj här, och gardiner här.

De två små borden har hon tagit över från oss (vi köpte dem på auktion och hon bytte ut glasskivorna mot marmor), soffa från Ikea med linneöverdrag från Bemz. Tavlor från Fotografiska (här finns också snygga prints och prisvärda ramar).

.

.

Lite skillnad mot hur jag själv hade det när jag flyttade hemifrån tänker jag… Med facit i hand skulle jag önskat att jag precis som Julia lagt mer pengar på tidlösa inredningsdetaljer av god kvalitet (som blir kvar resten av livet, och sedan går i arv) och mindre pengar på festande och billiga kläder (som tappade formen efter en tvätt). Tänk vilken fantastisk samling inredning jag hade haft, och tänk så bra det hade varit för miljön. Hemskt egentligen när man tänker på hur mycket grejer man köpt i sitt liv och så har man bara haft dem i några år och sedan tröttnat på dem, eller så har de blivit fula och fått lov att hamna på tippen. Glad att Julia tänker långsiktigt och är en fena på att handla på auktion!

.

Världens bästa ansiktsrengöring om du frågar mig. Otroligt fräsch känsla i ansiktet efter tvätt med denna. Köpte den första gången på en hudvårdssalong för flera år sedan och älskar den! Den finns här på rea just nu. Dagens bästa tips!

Skärmavbild 2019-03-18 kl. 07.24.03

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Jättefint, så roligt att ni delar samma intresse med inredning!😊
Tycker så mycket om spegeln och funderar på att köpa en likadan. Du som är bra på inredning, vad tror du om att köpa den största storleken på 110 cm även om om man inte har jättehögt i tak. Kan det funka ändå?
Kram från Skåne

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pinkgbacks och trackbacks

%d bloggare gillar detta: