Morgon i Lofsdalen

∼ innehåller annonslänkar till designonline.se och Oscar & Clothilde ∼

lofsdalen morgon

.

.

Idag vaknade vi upp i en annan del av Sverige. Det är samma sol, samma varma vindar men en annan luft. Gradantalet har sjunkit några snäpp sedan vi lämnade Västerås, men temperaturen ligger fortfarande strax över 25 grader, vilket får anses som makalöst vid de här breddgraderna.

.

.

Körningen upp igår gick bra, men i höjd med Ljusdal blev vi varse att Sverige brinner. En skir dimma låg som ett tunt täcke över den torra skogen och de annars så blänkande sjöarna. Brandröken stack i näsan och det kändes obehagligt och spöklikt på något vis. Tankarna gick till dem som bara några kilometer ifrån oss kämpar mot de rasande lågorna, och förstås till dem som mist sina hemman och sin skog.

.

.

lofsdalen morgon-2

Det heeelt lovely porslinet från Spruzzi, som jag bara älskar och vill ha massor av mer ifrån, finns nuförtiden här. Så vansinnigt snyggt och passar så bra här uppe där fåglarna i princip lägger ägg mitt utanför fönstret. Den vita Lyngbyvasen finns här, på kampanj just nu, och jag skulle gärna ha den även i det här otroligt söta utförandet (älskling, komihåg det till jul 🙂 ). Här finns de också i glas.

.

.

I Lofsdalen syns idag inga spår av bränderna runtomkring, och luften här uppe hos oss på fjället är tämligen hög och klar. Skönt med ”lite frisk luft” liksom. Sov hur gott som helst i natt och vaknade inte förrän vid halv elva. Ja men herre Gud, det har inte hänt på hela sommaren!

.

.

lofsdalen morgon-3

Här finns flera fina vill-ha-vaser från Skruf ❤

.

.

Nu, sent om sider, har vi ätit frukost och funderar lite på vad vi ska hitta på idag. Bad blir det definitivt, och lunch på nyöppnat ställe nere i byn (om det är öppet, det ska man inte ge sig sjutton på, hahaha). Sen får vi se vad som händer, vi lämnar det som vanligt öppet!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: