Herre Gud jag har inte städat sedan i maj…

∼ innehåller annonslänkar till Ellos ∼

trädgård-18

.

.

Idag har jag nått ”the point of no return”… Jag bara måste vara hemma och städa och fixa och se över trädgården. Det går inte att åka och bada idag igen, hur varmt och fint väder det än är. Det är ju liksom fint väder varje dag, utan undantag, så de där ”mellandagarna” när vädret är lite ruggigt och det känns ok att vara inomhus och greja, de finns ju inte den här sommaren. Så nu är det bara att bita ihop och sätta igång och röja. Jag har ju för sjutton inte städat sedan i maj!

.

.

Sen har vi tomten… Det där gula knastriga området, runt huset, som vi kallar vår trädgård… Alltså, vi hade inför sommaren engagerat min systers söner för att löpande klippa gräset. Bra för grabbarna att tjäna en slant och bra för oss att slippa tänka på det, tänkte jag. De hann klippa gräset 2 ggr innan det slutade växa…  Tur att vi inte gjorde upp om fast pris för hela sommaren, hahaha!

.

.

Det enda som egentligen växer som det ska är alla våra lavendelbuskar och det jag odlar i krukor. Rabatterna har klarat sig skapligt, men igår tyckte jag nog att den stora rabatten längs vägen såg för trött ut så jag tog och vattnade den. Det har jag bara gjort en gång tidigare i år så det är väl egentligen ett under att så pass mycket blommar där ändå. Såg att några nesliga tistlar vuxit sig stora och tjusiga medan vi varit borta, så en rejäl ogräsrensning står på schemat idag så snart huset kommit i ordning.

.

.

trädgård-19

.

.

Annars är det som sagt det i krukor och pallkragar som klarat sommaren bäst. I år odlar jag både gurka, tomater, purjolök, örter, mangold, fänkål och chili. Och så har jag förstås sparris och jordgubbar som kommer år efter år.

.

.

trädgård-12

.

.

Efter flera år av bara några lågväxta blad har jag äntligen fått njuta av den vackra nästan svarta stockrosen jag sådde för typ evigheter sedan.

.

.

Det är bara två stänglar och inte jättemånga blommor, men den blommar i alla fall, och den är så vacker!

trädgård-15

.

.

Som sagt, idag blir det städa och fixa här inne, och blir det tid över ska jag ta tag i trädgården, där jag för övrigt drömmer om att kunna göra en mysig hörna med dessa möbler på baksidan av huset. Vi har nämligen ett tomt altandäck där…

.

.

Skärmavbild 2018-07-19 kl. 10.59.26

.

.

Två bekväma solsängar för lata dagar här

4 st av de här käcka vilstolarna

Pergolatak känns mer aktuellt än någonsin den här sommaren, finns här

Vi behöver en ny och större grill den här står på önskelistan.

Helt underhållsfria lackade metallstolar vore helt toppen! Dessa är det 50% rea på här

Rejält stort bord för många gäster här

Har i evigheter drömt om ett utekök med vask, tänk att stå där och förbereda en sallad från landet som ligger bredvid ❤ Detta finns här

 

.

.

Ha en fin dag vänner, så ses vi senare!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

3 kommentarer

Har varit hemma hos dig/er så många gånger i sommar. Har inget att klaga på städningen men däremot väldigt imponerad av pallkragar och rabatter! Njut bara av livet här och nu. Puss o kram 😚

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: