När vi tror att barn förstår det vi tycker är självklart – och så har de fått allt om bakfoten

∼ innehåller reklamlänk till Ur & Penn ∼

tilda-3

Min lilla behändiga väska köpte jag här på Rea (149 kr) innan vi for på semester. Lillan köpte sin hos Masimo Dutti i Palma.

.

.

Jag läste att Underbara Clara här hade läst att Kissie här var rädd för att skaffa barn för att hon tycker att det verkar så tråkigt, svårt, jobbigt och läskigt. Clara gjorde då en pepplista till Kissie (och andra som kanske känner samma sak) för att istället lyfta fram de positiva sidorna med att ha barn. Som första punkt skriver hon, citat:

  • Vi har aldrig skrattat så mycket och så ofta som vi gör åt och med barnen. Åt barnen bakom deras ryggar. Med barnen åt deras knasigheter och skämt. Man får uppleva så många roliga felsägningar,  missförstånd, gulliga uttryck som man bara garvar läppen åt sig av.

Och ja, det är jag den första att skriva under på. Som tex häromdagen när jag inte kunde sluta skratta utan återkom till det roliga missförståndet hela tiden och småfnissade för mig själv mest hela dagen.

..

.

Lillan Magnus och jag sitter i SAS-planet som väntar på att få lyfta från Köpenhamns flygplats. Framför oss sitter ett svenskt killgäng. När alla satt sig på sina respektive platser i planet stannar en flygvärdinna till vid killarnas sida. På danska förklarar hon för dem, att de sitter vid en nödutgång och att om något inträffar måste de hjälpa till att öppna dörren. Hon ber dem därför läsa på om hur detta går till.

.

Lillan som är nyfiket lagd, och har ett ovanligt brett ordförråd för att bara vara 10 år, frågar mig vad det var flygvärdinna sa till killarna. Jag återger vad som sagts, samtidigt som jag ser hur ögonen blir större och större på Lillan. Hon tittar häftigt ut genom fönstret och så tittar hon på mig igen, och säger.
– Men Mamma vi sitter mitt ovanför en vinge!!!
– Jaaa, vad menar du…? Svarar jag lite trevande. Då brister det för Lillan som upphetsat utropar.
– Men Herre Gud det verkar ju heeelt orimligt att vi allihopa ska gå ut på den där vingen och sedan då, bara Wohooo!!! hoppa rakt ut i luften utan någon fallskärm eller något på oss!!!

.

Jag skrattade så tårarna rann och såg i mitt huvud vad Lillan sannolikt såg i sitt huvud!

.

Dagen efter låg Lillan och jag i sängen och småpratade och jag tog åter igen upp händelsen eftersom jag tyckte att den var så rolig och söt. Då sa hon lite irriterat till mig.
– Jaja mamma, jag har fattat det där nu. Nödutgångarna funkar bara när planet står på backen eller ligger i vattnet. Är man i luften när något händer är det bara – på med masken – på med flytvästen – och håll tummarna att du överlever, som gäller!

.

.

Och så tror Kissie att det är tråkigt att ha barn?!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: