Inte den enklaste uteplatsen att få till

∼ innehåller reklam för Trademax.se ∼

uteplats.jpg

.

.

Godmorgon

.

.

Det underbara vädret bara fortsätter och fortätter och verkar aldrig ta slut. Gräsmattan runt Villa Skogsbrynet vissnar bit för bit och jag funderar faktiskt på att börja vattna den (trots att det sannolikt inte är helt politiskt korrekt). Det ser allt redigt trist ut med de torra fläckarna med vassa stickor som breder ut sig på de mest utsatta ställena. Märkligt att de där rackarns maskrosorna verkar helt oberörda…

.

.

Ni som följt mig länge vet att vi ett tag för några år sedan planerade att bygga en veranda med tak här på baksidan av huset. En fin sekelskiftesveranda med svart plåttak och spröjsade fönster i samma stil som huset. Tyvärr blev det inte så eftersom pengarna fick lov att gå till annat. Men drömmen om den där verandan lever kvar, så en dag kanske kanske vi får till det. Fram till dess får vi nog leva med den gamla husgrunden som finns kvar från när seklet var ungt och huset byggdes. Det fanns nämligen en veranda här då, och den gamla granitgrunden finns kvar.

.

.

Tyvärr är det någon som någon gång i historien sabbat den och faktiskt mer eller mindre ”gjutit in den” i betong… En jäkla betong som är så hård att det tog 3 killar 4 timmar att få bort en bit som var typ en halv kvadratmeter. Den gamla fina granitgrunden är den som är i mitten och sedan är det den nedrans betongen som ligger som en krans runtom. Vi har fyllt upp med sand och lagt lite granitplattor provisoriskt utanför dörren så att vi åtminstone kan gå där.

.

 

uteplats-3.jpg

.

.

Som det är nu får vi bara göra det bästa av situationen och försöka trolla med det vi har 🙂 Därför har vi gjort en liten ”lounge” hehe, nedanför köksfönstret, och så har vi matbord och stolar under vardagsrumsfönstret som ligger åt höger bortom grunden i bild. Det är faktiskt jättemysigt att sitta där och sippa på ett glas rosé tillsammans om kvällarna. Dagtid är det fullt solsken och väldigt varmt. Skönt det med men jag börjar faktiskt att fundera på ett parasoll. Har inte känts som nödvändigt tidigare men i år har jag saknat möjligheten att kunna gömma sig i skuggan.

.

.

De har snygga svarta parasoll på Trademax nu, och dessutom är det rea där, så det känns lite som fyndläge. Vet inte om jag ska ha ett sådant här sidohängt,

.

.

Skärmavbild 2018-05-29 kl. 10.22.25

.

.

eller ett vanligt med pinnen i mitten…

.

.

Skärmavbild 2018-05-29 kl. 10.24.48

.

.

Det är nog snyggast med ett vanligt med pinnen i mitten ändå. Det gäller bara att få till en rejäl tyngd i foten så att det står stadigt med tanke på att det är ett fönster bakom. Hade det varit i vårt förra hus, som låg precis vid vattnet, hade det varit otänkbart. Vädret var så lynnigt där och plötsligt kunde det komma busväder med rejäla kastvindar från sjösidan. Här bor vi som i en gryta med skyddande skog och kullar runtom så här blåser det mycket sällan. Passar mig perfekt eftersom jag inte gillar blåst.

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: