Se förvandlingen – före och efterbilder på vår trappa

trappa

.

.

Jag tror faktiskt helt ärligt att jag aldrig gått ned för den här trappan och inte samtidigt tänkt på hur vacker jag tycker att den är. Den är det första jag ser när jag kliver ut ur sovrummet på morgonen och det sista jag ser innan jag stänger dörren till samma rum om kvällen.

.

.

Den var också en av de saker både jag och Magnus föll som allra mest handlöst den där dagen för snart 6 år sedan då vi var här på visning för första gången. Då var den vackra trappan dold bakom 100 års lager av målarfärg, plastmattor, heltäckningsmattor, och sliten till tusen av tidens tand. Potentialen gick det ändå inte att ta fel på 🙂

.

.

Skärmavbild 2018-05-12 kl. 07.57.27

Tog den här bilden på visningen.

.

ladda ned

Och här har de påbörjat arbetet. Som ni ser var det inte bara själva trappan utan panelerna runtom som fick skrapas, spacklas och målas. 

.

.

Skärmavbild 2019-03-17 kl. 20.35.36

Så otroligt fina mobilskal HÄR (adlink)

.

.

Under den gröna heltäckningsmattan låg en plastmatta och under plastmattan låg ytterligare en plastmatta och under den en matta av okänd art. Den mattan var fastsatt med tusentals små spikar som fick dras ut en efter en. När allt det var borta återstod arbetet att skrapa bort ett tjockt lager av lim och brun bets (eller vad det nu var). Det tog en gubbe 60 timmar (han höll på 10 timmar om dagen i 6 dagar… phu!) att för hand skrapa trappan trären så att den sedan gick att slipa och måla. Vi fick diverse förslag på att sätta in nya trappsteg osv för att det skulle vara enklare och bli billigare men nej det var aldrig aktuellt. Det var den gamla fina trappan med fasade trappsteg vi ville åt!

.

.

trappa

.

Psst!

Sommaren och beach 2019 rycker allt närmare 🙂 Träning blir liiite roligare om man har snygga kläder, eller hur, hehe! Stadium har just nu riktigt bra rea med rejält nedsatta priser här (adlink) ↓

.

Skärmavbild 2019-03-17 kl. 20.31.44

.

.

Kram

Helena

Skärmavbild 2019-03-17 kl. 20.39.22

Kategorier:

Okategoriserade

4 kommentarer

Tänk att jag satt ett stenkast därifrån, med samma känsla framför den där hemnet-annonsen! Inte hade jag kunnat tro att jag sen skulle sitta i det vardagsrummet med en kopp kaffe med dig, Udden Helena, fniss! Ni har verkligen gjort huset helt fantastiskt, vilken tur att det var just ni som tog hand om det och återskapa dess forna glans ✨✨✨

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: