En solgul lemoncheesecake på en regnig och grå dag

lemoncheesecake-2

.

.

Hej på er

.

.

Jag blev så trött av det här regnandet så jag fick lov att gå och lägga mig en halvtimma. Somnade tvärt och vaknade hastigt av att telefonen ringde. Att jag går och lägger mig mitt på ljusan dagen det händer inte ofta. Men jag har kommit på att om man är sådär vansinnigt trött, är det bättre att man tar sig en tupplur och vaknar upp 30 min senare med förnyad kraft, istället för att fortsätta gå på halvfart resten av dagen. Väl investerade 30 minuter alltså 🙂

.

.

Innan jag åter igen drog igång med arbetet för dagen tog jag mig en bit av den helt galet goda lemoncheesecaken som Lillan bakade till oss och våra gäster på Valborgsmässoafton.  Alltså den är sååå god, och var hon inte precis hur duktig som helst som både googlade fram den och snodde ihop den helt själv? Här kommer receptet:

.

.

Lemoncheesecake

.

.

Botten
15 digestivekex
75 g smör

.

.Fyllning
750 g färskost naturell (vi tog Philadelphiaost)
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk vetemjöl
3 dl gräddfil
3 ägg
1 äggula
rivet skal och saft av 1 citron
1 dl lemon curd

.

Topping
Lemon curd och gräddfil

.

Gör såhär

.

Sätt ugnen på 200°. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Mixa kexen. Smält smöret i en kastrull och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i formen. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Ta ut och låt botten kallna.

Vispa färskost, socker, vaniljsocker, mjöl och 2 dl gräddfil fluffigt. Vispa i ett ägg i taget, avsluta med äggulan. Rör i citronsaft och skal. Häll smeten i formen, sänk värmen till 125° och grädda i 50–60 min. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare ca 1 tim. Låt svalna. Ställ cheesecaken i kylen i minst 6 tim, gärna över natten, så att den stelnar ordentligt. Toppa med lemoncurd och resten av gräddfilen. Servera.

.

.

Fuktbomb den här årstiden behöver de flesta! Den här finns här med mer än hundra kronors rabatt!

Skärmavbild 2019-03-20 kl. 07.02.28.png

Fuktbomb.

.

Kram

Helena

Skärmavbild 2019-03-20 kl. 07.04.02.png

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: