Rätt storlek på matta i vardagsrum, sovrum och kök

∼ innehåller reklamlänkar ∼

.

.

Ja, så var vi hemma igen och vardagen tuffar på. Väckarklocka som ringer, skjutsa till skolan, jobba, hämta i skolan, laga mat, plocka, städa, laga mat, skjutsa till träning, hem igen, plocka lite till och så bang i säng… Sedan börjar det om… Men det finns en tjusning i det också!

.

.

Här hemma har vi haft lite folk som jobbat under tiden vi varit borta. Badrummet har tagit ytterligare ett steg mot klart och äppelträden har blivit beskurna. Det sistnämnda var verkligen på tiden för vi har nog i princip misshandlat de där gamla träden i några år genom att inte beskära dem… Skäms… Nu är de i alla fall nyfriserade och redo att sätta både blad och frukt.

.

.

Under matbordet i vardagsrummet har en matta kommit på plats. Eller, det ligger en matta där på prov kan man säga. Den här är verkligen tyvärr för liten, för mattan är jättefin, men jag vill förstås ha rätt storlek på min matta. Har köpt en likadan från Ellos till lokalen på Skolgatan 4. Den är i den här fina grå färgen.

.

.

När jag stylar och gör inredningsuppdrag ser jag ofta att folk inte har rätt stolek på sina mattor. Det är synd för en matta i rätt storlek gör så mycket för helheten. Vad är det då som gäller? Generellt sett kan man säga:

.

1 Vardagsrum. Mattan ska helst rymma soffan och eventuella fåtöljers alla ben. Ett alternativ är att åtminstone soffor och fåtöljers ”framben” ska stå på mattan, gärna med så mycket marginal som möjligt då förstås.

2 Matsal eller kök. Mattan ska vara så stor att stolar ledigt kan dras ut, och sittas på, och fortfarande stå kvar på mattan med alla fyra ben. Det blir mycket trassligt om man drar ut stolen och så hamnar ”bakbenen” utanför (så som det blir om jag gör det med mattan på bilden).

3 Sovrum. Vissa vill inte ha matta under sängen (samlar damm) och då går det bra att lägga en stor matta vid fotänden. Se då till att centrera den i det utrymmet som finns där. Ska mattan ligga under sängen ska den ligga så pass långt upp mot huvudänden att man garanterat sätter fötterna på den när man från liggande ställning sätter sig upp naturligt på sängkanten. Gällande bredd och ”längd” vid fotänden beror det på hur mycket yta där finns. Har du ett stort rum ska du inte vara rädd att ta i vad gäller storleken, men se till att mattan inte ligger dikt an mot en vägg. Det måste alltså finnas öppet golv emellan, och devisen ”Ju större desto bättre” är det som gäller...

.

.

.

Den nya, ”för lilla” mattan, är blank och fin och jättemjuk att gå på. Färgen är åt det beige hållet även om den ser väldigt vit ut på bilderna (har dragit ur lite gult när jag redigerade då blir det så). Eftersom just denna matta som finns här är för liten och inte finns i några större storlekar får jag ta den till stylingförrådet och beställa en annan till mig själv. Det lutar åt den som finns här. Den är större och perfekt i storlek skulle jag tro.

.

.

Liknande matta hittar du även hos

Mio här

Soffa Direkt här

Jotex här.

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: