Påsk i Villa Skogsbrynet och igår var det 2 år sedan…

.

.

Hej på er och glad påsk!

.

.

Vilken jättefin påskafton vi fått. Strålande sol, takdropp och fågelkvitter, kan det bli bättre? Igår var det långfredagen, den sorgligaste dagen på året för alla med kristen tro. Det var också på dagen 2 år sedan min pappa och Lillans morfar hastigt togs ifrån oss. Påsken det året låg 1 vecka tidigare än i år, så vi hade precis hunnit fira högtiden tillsammans, innan världen vändes upp och ned, tiden stannade och vi blev varse hur snabbt det kan gå och hur viktigt det är att vi är rädda om varandra och uppskattar livet vi fått oss till skänks.

.

.

Lillan och jag påskpysslade tidigare i veckan och Lillan gjorde en hel familj, hela vägen från mamma höna, pappa tupp till ägg och kyckling! 

.

.

Igår besökte vi graven. Vi tände ljus och lade ned blommor. Jag hade gjort en liten bukett av röda rosor och vita fresia. Det var de blommorna pappa valde till mammas brudbukett när de gifte sig i början av 70-talet. Jag tänkte att de måste ha varit de vackraste blommorna pappa visste eftersom han valde just dem.

.

.

Innan vi brassade ut till kyrkan där han ligger begraven stannade jag till på en mack och tankade. Pappa tankade ofta på den macken när jag var liten, och varje gång när han hade betalat hoppade han in i bilen med 2 Punsch Pokaler i näven (ni vet de där chokladgodisarna som är inlindade i guldfolie), en till honom och en till mig. Alltså, jag vet inte om jag som barn verkligen gillade de där Punsch Pokalerna med likör i, men jag hade liksom inte mage att säga det till pappa, utan jag åt oftast en halv, och så gav jag honom resten. Jag kunde inte låta bli att köpa två igår… Jag gav en till mamma och så tänkte jag ta den andra själv, men kunde inte riktigt förmå mig att göra det, så jag la den på gravstenen istället…

.

.

.

.

Nu ska vi ska strax till mamma på påskmiddag och jag måste snygga till mig. Har köpt lite nya våriga kläder som jag tänker kan passa en dag som denna. Återkommer förstås till er med bilder på dem.

.

.

Önskar er en riktigt fin och glad påsk kära vänner!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Så kärleksfullt och fint du skriver min älskade dotter! 💕 Underbar påskafton tillsammans med mina närmaste. 😚😚😚

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: