Överraskningsfrukost och aw med kärleken

frukost-6.jpg

.

.

Godmorgon

.

.

Vaknade tidigt idag och smög ned till köket innan de andra hade vaknat. Så skönt det är med en liten stund för sig själv  innan dagen drar igång. När jag var yngre var jag sååå morgontrött. Kvällspigg och morgontrött och älskade att jobba natt. Men hallå, hur skulle det ha sett ut idag, om jag fortsatt att jobba på sjukhuset? Ja inte hade jag klarat av att jobba natt i alla fall. Med åren har jag blivit så kvällstrött, även om det är en aning bättre nu sedan jag fått ordning på Levaxindosen (sköldkörtelmedicin).

.

.

frukost-5

.

.

Nuförtiden händer det faktiskt titt som tätt att jag vaknar innan klockan ringer och det känns härligt. Har liksom fått sova så länge kroppen behöver och så vaknar man i lugn och ro och kan ligga och dra sig lite. Mysigt. Oftast blir jag så himla sugen på kaffe så jag går upp bara för det, haha!

.

.

Lillan är en morgontrött liten sessa. Sover nästan alltid längst i familjen. Nu när hon har sportlov är hon uppe lite längre på kvällarna, men vi försöker ändå väcka henne i skaplig tid om mornarna. Hon vänder superlätt på dygnet annars och så blir det jättejobbigt att börja skolan igen nästa vecka.

.

.

.

.

Igår morse när hon vaknade, gjorde jag ”överraskningsfrukost” till henne, precis som jag brukade göra när hon fortfarande gick på förskolan och vi inte lämnade henne förrän vid 10.00 snåret på dagarna. Hon är en riktig finsmakare den lilla damen och uppskattar verkligen en fin uppläggning och lite ”extra piff”. En toast med Milanoskinka och ost, turkisk yoghurt med bär och müsli och några skivor mango blev det den här gången, men det kan vara typ precis vad som helst. Ibland när kylskåpet gapar tomt får man trolla med knäna. En gång fick hon en knäckis med smör, några popcorn i ett snapsglas, ett halvt äpple i bitar och var så nöjd med det. Hon pratade om de där popcornen länge efter det.

.

.

.

.

Idag ska Lillan till mormor och sova över där, jag ska försöka jobba undan det som behöver bli gjort den här veckan (så att jag kan vara ledig resten av veckan) och sedan ska jag möta upp Magnus på Vinoteket ikväll. Vi kör en liten aw på tu man hand. Älskar Vinoteket. Det är så vansinnigt mysigt och romantiskt där. Bästa personalen, mysig miljö, suveräna viner och riktigt riktigt bra mat. Har ni inte provat? Men då måste ni bara göra det, pronto!

.

.

Ha nu en fin och kylslagen dag!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: