Mysig stund på kvällen och tankar om bloggande

.

.

Kikar bara in en kortis för att säga hej hur har ni det? Typ…

.

.

Jag haft funderat på det här med bloggandet ganska mycket. Hur ska jag göra, vad ska jag visa, vad är ni intresserade av, vad är jag intresserad av osv. Ni vet hur det är, ibland låser det sig helt och så får man inte fram ett jota. Man tycker liksom att inget duger. Bilderna är inte fina. Antingen är det för dålig kvalle eller så är allt inte tillräckligt snyggt och så där. Sedan går det som en dans ibland förstås!

.

.

Jag märker supersnabbt vad ni gillar, och inte gillar med, för den sakens skull. Sedan jag började tipsa om saker och länka till  olika grejer har intresset för bloggen ökat. Vanliga ”fina” bilder utan tips eller länkar eller annan slags uppmaning, tex bara en bukett blommor är inte alls något framgångskoncept längre. De inläggen får alltid minst visningar. Inredningstips (med länkar) och kläder (helst när jag själv är med på bild) är det som går absolut bäst, samt ibland när jag visar helt vanliga vardagsbilder.

.

.

Funderar på om jag skulle visa mer sådant… Vill ni se det? Det är bara det att det blir lätt så himla ”skitnödigt. Ni vet, då ska man i alla fall styra upp med stylingen på bordet, eller plocka undan på diskbänken eller bädda sängen eller plocka undan skorna i hallen, ja ni fattar. Hela livet kanske bara blir ett enda långt fixande för att få till vanliga ”vardagsbilder” som ändå inte är vanliga utan helt fixade. Är ni med? För visst har ni förstått att det ligger mycket tid och fixande bakom alla bloggares urtjusiga ”vardagsbilder”?

.

.

Ska nog börja med att köpa mig en liten nätt kamera att ha i handväskan i alla fall. Det bara går inte att släpa runt på den stora klunsen jag har till kamera. Den är egentligen alldeles för dyrbar också för att ha med ute på vift i tid och otid för att blogga med. Duger bra med en liten enkel systemkamera, så sparar jag på den stora kameran till viktiga jobb.

.

.

Min vän Mimmie som bloggar HÄR sa en gång att hon ville se mer bilder av typen ”jag är en fluga på väggen” hemma hos mig. Så ja Mimmie, den här bilden är till dig. Helt ostylat familjekvällsmys med saffransbulle och glögg innan säng-gående! Vad tror ni, kan det vara något?

.

.

Om du vill läsa det senaste inlägget i den här bloggen ska du klicka HÄR

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

19 kommentarer

Tack ❤️ ha ha jag älskar att vara en fluga på väggen! Du har så himla fint hem, och jag har ju sett hur det ser ut i vardagen med dig i ett par jeans, uppkrupen i soffan helt cool och avslappnad. Ditt hem är magiskt oavsett styling. Sen gillar iallafall jag frekventa uppdateringar av vad man pysslar med. Men har ju samma lilla ångest med stylade bilder, speciellt när det ser ut som det gör hemma nu! Tycker du gör det väldigt bra ❤️

Gilla

Gärna ostylade bilder, men förstår att det ligger jobb bakom det också. Lite trist för följare om det blir flera dagars glapp, men heller inte meningen att du ska slita ut dig för vår skull. Du måste ändå göra det som känns bra för just dig.

Gilla

Jag gillar vardagsbilder! Strunta i att fixa dem för mycket. Då blir det ju inte vardag. Poängen med vardag är ju att det är oredigerat 😉 Jag tillhör dem som nästan alltid klickar vidare på länkarna. Roligt med tips och nya idéer. Jag gillar din blogg helt enkelt!! 🙂

Gilla

Jag vill se mer helt vanliga ostylade bilder! Gärna lite tips på vardagsstyling. Hur får man filten att ligga snyggt, bädda, duka osv.

Länkarna tycker jag bara blir konstiga… ok om det är relevant för inlägget, typ en klänning som många frågar efter. Men att skriva ”det är snyggt med röda naglar” och länka till olika nagellack. Eller ”vi åt på den här restaurangen” och så länk. Man kan ju googla. Det känns märkligt. Men jag förstår ju att du får betalt för länkklicken….

Tycker att bloggen är väldigt trevlig förutom alla länkar.

Gilla

Förstår att du tittar på antal besökare etc och det går upp när du länkar till var man kan köpa kläder, saker etc. Jag är nog kärringen mot strömmen dock och känner att så många inredningsbloggar bara blir köp, köp, köp och denna konsumtionshets som förstör den planet vi ska lämna över till våra barn. Blir mörkrädd ibland. Så många bloggar nu som alla länkar till Ellos m fl ställen som lockar med div rabatter. Tycker det är befriande och inspirerande med vackra inredningsbilder gärna internationella bilder också och istället för köplänkar kanske lite mer kommentarer/analys om varför inredningen i bilden fungerar (el inte fungerar)… tips hur tänka när man inreder för få till en harmonisk helhet. Tycker om din eftertänksamhet saknar det hos många andra bloggare. Kram 😍

Gilla

Jag gillar dina vardags funderingar kring renoveringar, trädgård, smart piffande, familjeliv mm. När du skriver om ditt arbete, mat och vin så är det också mycket roligt. Konsumtion och länkar är inget som jag uppskattar, bruka sällan kolla på dem. Jag gillar verkligen ditt sätt att skriva och dina bilder, tack för allt jobb du lägger ner på din blogg som glädjer mig!

Gilla

Hej Helena!
Härom dagen när jag var ute på en promenad tänkte jag på din blogg och att jag kanske inte tycker att den är så rolig just nu.
Förlåt jag menar inte att vara ett ”troll”.
Jag funderade på varför och kom nog fram till att det beror på att jag inte är så intresserad av klädinköpen och att jag kanske upplever viss idétorka. Kanske har jag fel. Du ska naturligtvis skriva om det som du tycker är roligt. Men jag följer dig för inredningens skull!
Eftersom jag vill vara konstruktiv funderade jag på att skriva till dig och kanske klura ut vad jag skulle vilja läsa.
Nu när jag såg ditt inlägg bestämde jag mig för att skriva, kommentera är något jag annars sällan gör. Så här kommer några förslag på inlägg jag gärna skulle läsa!
– Vad inspiresras du av inredningsmässigt, hur hämtar du inspiration och har du någonsin fått ett stylinguppdrag som känts omöjligt.
– dina tankar vårens trender
– badrummet, står det still igen?
– hur går det med ert sovrum?
– detaljer som är bra att tänka på att spara vid renoveringar.
– hur en ”vanlig” arbetsdag ser ut.
– planer i lofsdalen

Nu är det slut på idéer för stunden. Jag hoppas inte att du tar illa upp. Jag vill egentligen bara peppa till mer inredningsinlägg på bloggen. Hopppas du får en härlig helg!
Kramar

Gilla

Hello!
Jag gillar din blogg just för att det inte visas ”varor” i tid och otid. Vääääldigt trött på all sponsring och lockning på alla bloggar.
Kramkram Anne

Gilla

Tänker efter men svårt att veta vad jag söker hos en blogg egentligen. Jag tror att jag följer bloggar som antingen förmedlar en känsla t ex genom vackert bildspråk (ex Krickelin) eller är väldigt informativa (ex Trendenser). När det blir för mycket köplänkar är jag inte så intresserad längre. Jag funderar på varför du inte berättar mer om ditt arbete med styling/inredning, ger konkreta tips eller har mer bilder och inspiration från ditt väldigt vackra hem. Något riktigt bra klädtips då och då trots allt är inte fel, det uppskattar jag.

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: