När motgångarna kommer är man inte så kaxig

.

.

Hej hej

.

.

.Jag är en person som är väldigt öppen och rak. Har svårt för att spela spel och låtsas som att det regnar när jag egentligen är väldigt påverkad av något som hänt. Folk i min närhet brukar säga att jag är lättläst och öppen som en bok. Tydligen har jag också ett avslöjande minspel, vilket innebär att jag typ skulle vara kass som pokerspelare (eller hur Malin?). Här på bloggen är det iofs lätt att bara lalla på och just ”låtsas som att det regnar”, men det känns inte bra i maggropen i längden. Därför ska jag nu berätta för er om något som hänt. Något som förändrat mycket, initialt i en negativ riktning, men efter att jag samlat mig vände jag det till något positivt istället.

.

.

This is my story

.

.

I fyra år har jag samarbetat med Fastighetsbyrån i Västerås. De senaste åren har jag jobbat exklusivt för dem, vilket förstås resulterat i att de är mina största kunder (jag gör ju mycket annat också som ni vet, men de är enskilt störst). Jag och mina tjejer har stylat och stagat villor och lägenheter i olika utsträckning och omfattning åt dem varje vecka sedan 2013. Från början var det utvalda objekt. Efter en tid gick vi från det, till att styla alla villor, och från mars i år har vi stylat alla bostäder (med några få undantag) som de sålt. Vi har haft ett enkelt koncept med ca 1 timmas ”tillpiffning” inför fotografering oavsett storleken på bostaden, men också lite större stylingar med jämna mellanrum. Mina tjejer har gjort ett fantastisk jobb, och alla inblandade har varit tip top nöjda sedan dag 1. Endast en gång under alla år lyckades vi inte nå upp till kunden och mäklarens förväntningar. Men det fixade vi till snabbt förstås!
.
Min dröm, och mitt mål med verksamheten, har hela tiden varit att en dag kunna erbjuda full homestaging. Dvs att kunna möblera upp ett helt tomt hus eller en lägenhet med fina möbler och andra saker och få det att se inbjudande och helt oemotståndligt ut. Fram till, som jag upplever det, i år har marknaden för den tjänsten inte varit tillräckligt stor i Västerås. Jag har blivit tillfrågad om det kanske 3-4 ggr per år, och därför inte ansett att det är ekonomiskt hållbart att jobba med den typen av styling. För att göra ett bra jobb krävs ett stort möbellager, möbellager kostar, och det har inte varit ekonomiskt försvarbart att handla upp något sådant fram till nu…
.
Under sommaren och den tidiga hösten har det hänt något. Marknaden har förändrats och efterfrågan ökat, vi har gjort några jobb med inhyrda möbler och hankat oss fram utan eget lager. Det har gått bra för mitt företag under året, och plötsligt hade jag mot slutet av sommaren både ekonomiskt utrymme och en växande efterfrågan att ta ställning till. Efter överläggningar med Fastighetsbyrån beslutade jag mig, efter noga övervägande, för att ta nästa steg i utvecklingen. Det var dax att investera i ett ordentligt möbellager och dra igång med det jag länge drömt om – möjligheten att erbjuda säljare full homestaging. Min mormor brukade alltid säga ”kör i vind” och det var det jag gjorde, med besked.
.
Vårt första objekt blev en succé. Säljare, såväl som mäklare, jublade när huset såldes endast 4 dagar efter att det lagts ut på Hemnet (före visning och en bra bit över utgångspris). Vi hade då renoverat ytskikt, fixat lite småsaker och förstås – möblerat upp hela huset med en trevlig blandning möbler och andra inredningsdetaljer. Allt såg ljust ut och nästa objekt dök upp redan innan det första hann avslutas. Jag handlade mer möbler för att möta efterfrågan, och för att kunna erbjuda den bästa av tjänster. Känslan var så härlig ”Yes, efter alla år har vi nått vårt mål”. Men säg den lycka som varar…
.
Två veckor senare blir jag kallad på möte med Fastighetsbyrån som meddelar att de väljer att avsluta sitt samarbete med mig vid månadsskiftet nov-dec. Jag har tidigare blivit tillfrågad om jag vill fotografera allt som de ska sälja, vilket jag tackat bestämt nej till (jag fotar gärna de objekt jag själv stylar/stagar, men har inget intresse av att tillhandahålla foto på allt de säljer), och då har de gått vidare med den frågan till en annan fotograf. Den fotografen har i sin tur tackat ja med förbehållet att dennes egna stylister ska ingå i paketet. Se där ja… där och då går alltså våra 4 års fina samarbete i graven. Det är förstås sådant som händer och är inget konstigt i sig, företag byter underleverantörer hela tiden och som företagare måste man ständigt se till sitt eget företags bästa. Trots det kan jag inte sticka under stol med att beskedet kom som en chock. Speciellt som de så sent som veckorna precis innan, vid flertalet tillfällen, sagt att de var nöjda med vårt jobb och inte avsåg byta stylingleverantör. Sedan var det ju den lilla pikanta detaljen att jag faktiskt precis handlat upp ett möbellager för en tämligen stor summa pengar. Pengar jag med facit i hand hade kunnat gjort något betydligt roligare för…

.

.

.

.

Jaha, vad är det man brukar säga – Bryt ihop eller bit ihop. Jag valde det senare. När jag samlat mig lite och tittat på olika alternativ, landade jag några dagar senare i att det nog inte var en så stor katastrof ändå. Vill minnas att jag någon gång läste/hörde att Isabella Löwengrip skrev eller sa ungefär såhär ”När något börjar kännas bekvämt är det dags att gå vidare för att fortsätta utvecklas. Det ska skava lite då blir man som mest framgångsrik”. Det är nog helt sant, eller – jag väljer att se så på det i alla fall!
.
Vad gör man då bäst med sin verksamhet när man stöter på patrull? Jo man styr sitt skepp åt ett annat annat håll och vänder nederlag till framgång. Och med ett kostsamt möbellager i ryggsäcken känns det naturligt att fort som sjutton jacka upp och utveckla konceptet lite mer och lite snabbare än vad jag tänkt från början. På med ledartröjan, gasa sig ur kurvan och fortsätta i full fart framåt! Fastighetsbyrån har max 15-20% av marknaden i Västerås. Eftersom jag jobbat exklusivt med dem de senaste åren har jag ju i princip varit begränsad i min utveckling. Nu å andra sidan öppnar sig enorma möjligheter då plötsligt 80-85% av marknaden ligger för mina fötter, yey!
.
Genom åren har jag fått lov att tacka nej till så många förfrågningar om både mindre och större stylingar (och så en 3-4 fulla homestagingar per år) från både mäklare och privatpersoner, men nu är det slut på det. Nu vill jag ut och träffa nya mäklare och härliga säljare som vill maxa sina boenden innan försäljning. Jag är inte längre ensam på marknaden, som jag var när jag började för 9 år sedan, så varför ska man välja mig? Jo, därför att jag har lång erfarenhet av styling och homestaging och lanserar i och med ”skilsmässan” från Fastighetsbyrån ett nytt koncept som ingen annan här i stan har…
.
Jag kan erbjuda en exklusiv homestaging med kända designklassiker och en lång rad inredningsdetaljer av prisade formgivare och producenter. Inköpen pågår för fullt, för som Magnus sa, ”you better walk like you talk”. Och jajamensan vänta bara ska ni få se på ”walk” här, I will rock this city  🙂
.
Är du privatperson, precis i startgroparna inför en försäljning, och känner att du vill maxa dina chanser att få ut så mycket som bara är möjligt för din bostad, då ska du kontakta mig på info@helenakhome.se så berättar jag mer om vad vi kan erbjuda.
.
Är du mäklare och nyfiken på det nya konceptet, då kommer jag gärna och berättar och visar exempelbilder från tidigare stylingar för dig och dina kollegor. Maila mig på info@helenakhome.se
.
Vi tar förstås emot större uppdrag från hela Mälardalen och Örebro län!

.

.

Veckans ”bara måste ha”!

Alltså jag är bara så sugen på att köpa den HÄR apcoola kappan, men vet fasiken inte om jag vågar… 🙂


..

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

24 kommentarer

Du kommer lyckas ännu större än ni redan gjort! Å stackars dem som går miste om en sån ihärdig och arbetsvillig person! Du imponerar!!

Gilla

Hej!
Bra vänt på en taskig sits! Men vilket jäkla taskigt sätt av byrån att ”göra slut” på…
Jag har tänkt på en sak den senaste tiden på din blogg, hoppas det är okej att man kommer med feedback! När man har adlinks kan inläggen lätt kännas som sponsrade/reklam. Även fast man bara kommer med ett tips i förbifarten kan det göra att inläggen känns ogenuina och ”köpta”. Så för mig som läsare känns det betydligt roligare att läsa om det inte är adlinks i princip i varje inlägg, även fast jag förstår att det är lockande som bloggare… Jag uppskattar verkligen hela blogginlägg som tipsar om kläder eller inredning, då kan man ”samla” fler länkar där och så känns det som färre ”reklam”-inlägg:)
Ha det fint! /Anna

Gilla

Tack för din feedback Anna, visst får man komma med det, det är bara bra! Ang adlinks och reklam och så i bloggen så är det ju så att man kan jobba med det på olika sätt. Jag har, för nu i alla fall, valt bort banners och typ ”fast” reklam i bloggen eftersom jag tycker att det är fult och störande och har ett tveksamt värde för mina läsare. Adlinksen tycker jag är bättre eftersom de är diskreta och bara riktar sig till dem som är intresserade av att kika på dem. Inget som tvingar sig på läsaren liksom. Dessutom ger mig systemet med adlinks möjlighet att välja precis bara sådant som jag verkligen vill rekommendera till mina läsare, och har inga som helst krav på mig från någon uppdragsgivare som betalar mig för att jag ska skriva ett eller annat fint ord, som de bestämt, om deras produkter… Bloggen är en ganska stor del av min inkomstkälla så jag måste och vill, snarare än tycker att ”det är lockande som bloggare”, lägga in reklam (just nu i form av adlinks) för att få ut någon lön och ha möjlighet att fortsätta blogga. Hoppas att du med den informationen kan bortse från adlinksen som dyker upp lite här och där, och fortsätta att med glädje läsa bloggen. Kram H

Gilla

Heja heja! 👏🏻👏🏻 Med ditt driv och stora kompetens inom området så kommer det gå hur bra som helst, helt övertygad! ✨✨
Stort lycka till! Kramar 💕

Gilla

hejhej,
jag bli så glad (och samtidigt irriterad lite över deras sätt) och inspirerad när jag läste det här.
Jag har precis själv hamnat i en sits som jag tyvärr ser som en motgång. Jag har jobb osv men inte med det jag vill syssla med egentligen. Det såg ett tag ut som jag var på väg åt rätt håll, men nu, känns det som jag åker i ilfart åt andra hållet.. Jag hittade till din blogg via trendenser och scrollade igenom dina fina inlägg och så läste jag det här och fick en rejäl boozt helt enkelt, så TACK!! för den torsdagsinspon, jag behövde den!
Ha det fint!

Gilla

Vad fint att jag kunde inspirera dig! Håller verkligen tummarna att du har styrka att vända skutan åt det håll du önskar att den ska fara, ingen annan kommer att göra det, tyvärr, så det är bara att hugga i! Man är sin egen lyckas smed helt enkelt, hur tufft det än låter. Styrka åt dig och kram från mig!

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pinkgbacks och trackbacks

%d bloggare gillar detta: