Vitt är inte bara vitt och det är detaljerna som gör det

Maxade med flera julsjärnor i samma fönster förra året

.

.

Godmorgon.

.

.

Blir till att vara hemma med en sjuk liten sessa idag… igen… Alltså jag fattar inte, den lilla snorpan som varit frisk som en nötkärna genom hela sin barndom, har plötsligt fler sjukdagar den här terminen än vad hon haft i hela sitt liv tror jag. Nåväl, kura stuga med varm choklad och nybakta saffransbullar funkar ju det med. Hoppas bara att hon blir frisk snarast igen.

.

.

Och så nu till det här med adventspyntning och julstärnor och allt det. Jag är ganska traditionell av mig och gillar att använda samma julpynt från år till år. Känns lite som att julstämningen sitter i de där sakerna som bär så många minnen med sig.

.,

.

Som alla vet är de allra flesta julstjärnor av papper, och år av upp-packning och ned-packning och fingrande och förvaring sätter förstås spår tillslut. Framförallt våra vita stjärnor har nog gjort sitt och behöver bytas ut. Vi har en jättestor vit stjärna i fönstret i köket och den såg rejält sliten ut sist jag plockade ned den vill jag minnas. Behöver med största sannolikhet uppdatera oss på den fronten alltså.

.

.

Den HÄR ligger bra till eftersom den är riktigt riktigt stor. Våra fönster är hela 2 meter höga och 1,3 meter breda så det blir finast med rejält stora stjärnor tycker jag. Får se om jag kanske byter ut silver/guldstjärnorna i vardagsrummet också (de på bilden), känner mig inte så sugen på den där glittriga julvarianten i år när jag tänker efter ändå. Har har haft det i flera år och tyckt att det varit fint. Är det dags för en renodlat vit, grön och röd jul i år kanske?

.

.

Här finns fler julstjärnor jag kikat på. Det är inte jättestor skillnad på dem, men vitt kan förstås skilja sig åt (och jag vill ha ordentligt vita stjärnor) och så är det är ju detaljerna som gör det, inte sant?!

.

.

.

.

 

1 Jättestjärna från Indiska finns HÄR

2 Watt och Vekes populära Sputnik med spetsar åt alla håll finns hos Designonline HÄR

3 Enkel elegans med tunn silver-rand från hos Designonline HÄR

4 Vintergatan lite mindre stärka i handtillverkat papper finns HÄR

5 Vit gigantisk spetsig stjärna från Watt och Veke finns hos Ellos HÄR

.

.

Vilken är din favorit? 

.

.

∼ det här inlägget innehåller adlinks ∼

.

.

Och du, klicka HÄR så kommer du till det senaste inlägget i den här bloggen!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: