Julfeeling och saffransbak

.

.

Go’kväll

.

.

Länge sedan jag var vaken såhär sent en vardagkväll känns det som, haha. Har blivit så himla himla trött på kvällarna de senaste åren. Och innan jag fick Levaxin (sköldkörtelhormontabletter) ja då var det helt galet. Då började jag titta på klockan redan vid 17.00 och kunde knappt bärga mig längre än till 19 innan jag hoppade isäng… Nu kan jag vara uppe till 21.00 tiden i alla fall. Men så går jag upp vid 5.00 också. Brukar jobba 1,5-2 timmar innan familjen vaknar. Det är så skönt att göra det eftersom jag försöker att inte jobba så länge på eftermiddagarna. Siktar på att hämta Lillan i skolan helst före 15.30 men senast 16.00.

.

.

.

.

Speciellt den här årstiden känns det skönt att sluta jobba lite tidigare på dagarna. Kvällarna blir lite längre då 🙂

.

.

Idag fick jag förresten världens julfeeling (när plötsligt landskapet bäddades in i ett tunt skirt täcke med vinterns första snö) och drog igång ett lussebullsbak efter att jag hämtat Lillan. Det var riktigt roligt att baka och bullarna blev verkligen goda. Lillan gjorde lussekatter och jag gjorde vanliga saffransbullar som jag fyllde med vaniljsocker, socker, smör och riven mandelmassa.

.

.

.

.

Magnus hade passande nog också köpt årets första glögg precis idag. Men de flaskorna förblev oöppnade, medan Lillan och jag smuttade på den alkoholfria glöggen från Ica istället. Tar kanske en liten slurre av den starkare varianten imorgon kväll.  Då tänker jag steka köttbullar för hela slanten. Lika bra att beta av allt som går att förbereda innan. En sak varje dag så ska jag nog vara i hamn till första advent-helgen då vi ska ha stort julbord här hemma. Lillans storasyster fyller 20 och har önskat sig det som födelsedagskalas.

.

.

Nu blir det i alla fall natti natti härifrån casa de sus sueño, men först ett väldoftande adventstips. 

Gillar ni allt om doftar gott, då får ni inte missa den HÄR (adlink) roliga idén! Lillan som är galen i allt vad krämer och dofter heter önskar sig en sådan, och jag funderar starkt på att köpa den till henne istället för de där 24 små paketen till paketkalendern vi brukar ha varje jul…

.

.

Klicka HÄR så kommer du till det senaste inlägget i den här bloggen
Det handlar om julstjärnor 😉

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: