Så blev köksbänken med nya färgen

.

.

Hej på er

.

.

Nu äntligen ska jag visa er hur köksbänken blev.

.

.

Sååå mycket bättre om ni frågar mig, och faktiskt inte alls svårt att fixa med själv. Om man får hjälp med slipningen alltså… För som ni vet fick jag akut ringa in några hantverkare som kom och slipade bort ytskiktet på bänken, innan jag själv kunde påbörja behandlingen med dekorvaxet och hårdvaxoljan (från Öbergs Färg).

.

.

Före

.

.

Jag var bara så himla trött på den orange bänkskivan i oljad ek. Ända sedan vi köpte huset för 5 år sedan har jag funderat kring olika alternativ. Att byta hela bänkskivan, till en i marmor som jag tänkte ett tag, skulle bli hemskt dyrt, så det slog vi ur hågen någon gång för flera år sedan när vi insåg hur kostsam renoveringen skulle bli på det hela taget.

.

.

Alternativet var alltså att slipa bänkskivan, och behandla den i någon anna färg. Tanken har hela tiden varit vit, men någonstans i mitt undermedvetna har jag varit tveksam till det, och så plötsligt för en tid sedan klarnade allt. Det var svart den skulle bli förstås!

.

.

Efter

Före

.

.

Ja ni ser ju själva, köket blev som nytt och fick en mycket coolare look. Nu ska vi bara byta ut vitvarorna också, men det gör vi efterhand som de ger upp (vilket de förmodligen gör snart eftersom de är himla gamla). Ugnen verkar stå först på tur för den slutade plötsligt fungera i helgen, men så vips var den igång igen… Hum… Att stå inför en kommande jul, och julbord, utan en ugn att lita på känns ju sådär, om man säger så…

.

.

Med ett ”nytt” kök och som sagt en kommande jul med allt vad det innebär i matväg blir man förstås himla sugen på att köpa mer nya fräscha grejer till köket.

.

.

Så ”Hej Tomten, här nedan ser du vad du gärna får komma till mig med, helst innan jul förstås, hahaha!”

.

.

.

.

1 Rejäl linneduk från Himla på REA HÄR
2 Muggar till barnen med Elsa Beskowmotiv (fina att ha framme) från Design House på REA HÄR
3 Skål från George Jensen, önskat mig länge och nu finns den på REA HÄR
4 Bakskål/bunke i keramik (hur trevligt blir det inte att baka med riktig keramikskål?) HÄR
5 Elegant stjärna perfekt till vårt kök HÄR

.

.

∼ det här inlägget innehåller reklamlänkar ∼

.

.

Och Du – Klicka HÄR så kommer du till det senaste inlägget i den här bloggen!

.

.

Kram

Helena

.

.

 

Kategorier:

Okategoriserade

4 kommentarer

Så. Himla. Snyggt.
Vårt kök är svårt att pimpa, det måste helt enkelt göras om men eftersom det kommer dröja försöker jag fixa med nya knoppar, fina handdukar, lite mer strama/ skandinaviska saker så det ska kännas lite mer jag….

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: