En middag med väldigt fransk touch

Ok, vi har lite att jobba på vad gäller foto jag och Magnus, haha! Jag är fortfarande obekväm framför kameran och han bakom 🙂 Men stolarna var fina och vinet var gott! Söta blusen kommer från Ganni och finns HÄR (adlink) just nu med 20% rea. Hade faktiskt jeansjacka till blusen och klackarna och kände mig lagom finklädd för en vardagskväll. Finns en  supersnygg liknade jacka på rea HÄR (adlink). Underskattat plagg, eller hur?

.

Godmorgon

.

.

Det blev en mysig kväll igår kväll tillslut i alla fall! Jag stack iväg till ICA Sjöhagen där tjejerna i charken hjälpte mig att rodda ihop en korg med lite korvar, skinkor och ostar. De är alltid så rara de där tjejerna, ja det är de förresten allihopa i den butiken. Jag har handlat där i 25 år och har så svårt för att finna mig till rätta i någon annan butik. ICA Maxi har jag så svårt för (trots att jag jobbade i en sådan butik för en herrans massa år sedan) det är så stort och jag lär mig aldrig att hitta det jag ska ha så jag blir mest bara stressad där.

.

.

Tidigare i veckan var ja i alla fall allt annat än stressad när jag mötte upp Magnus i Stockholm för lite afterwork och en otroligt god middag. Han hade bokat bord på en supertrevlig fransk restaurang som jag aldrig hade hört talas om. Ja, nu känner ju jag inte till alla restauranger som finns i Stockholm förstås, men ändå, ni fattar. Bistro Makalös hette den tror jag och låg ett stenkast från NK på samma tvärgata där Tändstickspalatset ligger. Innan vi gick dit tog vi en fördrink i baren på At Six. Gud vad jag gillade det hotellet btw!

.

.

.

.

Vanligtvis gillar inte jag sprit, men har faktiskt blivit himla förtjust i fräscha drinkar på sistone. Den här var en av signaturdrinkarna på At Six som bartendern rekommenderade. Stor tumme upp för den. Nummer ett i cocktaillistan för den som undrar och väl värd att smaka om man gillar fräscha lite syrliga smaker!

.

.

Efter drinken spatserade vi iväg till restaurangen som låg typ ”runt hörnet och lite till”.

.

.

.

.

Ja men hur mysigt var det inte. Nu har ju jag bara varit i Frankrike en gång och det var bara några dagar, men var det inte väldigt franskt i den här restaurangen, då vet sjutton. Maten och vinet var i alla fall very French och stort plus på att servitören pratade franska (och svenska med stark brytning), gav liksom upplevelsen ytterligare en dimension.

.

.

Stället, som typ satt ihop med ett hotell, var inhyst mellan vad det verkade som två hus, som på en innergård med tak kan man säga.

.

.

.

.

Det var lite omysig belysning (de hade kunnat dämpa den bara en liten aning så hade det blivit bättre) men det var inget man tänkte på så snart maten började rulla in. Vi började med ostron och champagne och tog Boeuf Bourgignon som varmrätt. Jag tog och så en sjukt god dessert, som knappt fick plats eftersom jag egentligen var så mätt (man jag lyckades trycka ned den ändå, yea!).

.

.

Inga bilder från middagen i övrigt eftersom jag tycker att det är så pinsamt att dra upp kameran när jag är ute på tex restaurang, men jag kan absolut rekommendera Bistro Makalös för den som är sugen på lite franskt.

.

.

Nu ska jag ta och ta tag i den här dagen som innehåller både akrodans och fotbollsmatch. Ja inte för mig då, men för lilla fröken Köhl.

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: