Möblerat om i Lillans rum och inga fler ursäkter från min sida

.

.

Godmorgon gott folk

.

.

Vet ni att ibland tar det typ bara tvärstopp, och så kan jag inte för mitt liv komma på något att blogga om. Detta händer mig allt som oftast när jag känner att ”inget händer här hemma”, när jag ligger efter med städningen, när garderoberna är stökiga och tvätthögen växer. Eller när projekt jag planerar och drar igång inte går i mål.

.

.

Jag funkar som så att om jag har det rörigt omkring mig, saker står halvgjorda och jag inte får gjort det jag tänkt göra (ibland beror det på att tiden inte räcker till, ibland tycker jag inte att jag har råd att köpa det jag behöver eller vill ha till något projekt), då mår jag inte jättebra. Jag blir irriterad och kreativiteten sinar. Jag vet liksom inte vart jag ska börja då… Så skriver jag om det här i bloggen, och det kanske inte är så skojigt för er att läsa om.

.

.

En av mina läsare påpekade detta för mig nyligen:

”Många av dina inlägg handlar om ditt missnöje över något (hann inte fixa i trädgården den här sommaren), planer på förändring men som du inte kommer till och skriver om hur du aldrig kommer någon vart (ert sovrum, gardinerna osv). Men samtidigt har ni varit på en härlig semesterresa, inrett och fixat i övriga huset och lagt tid på annat än att sy gardiner – tillåt dig vara glad för det också!!”

.
”Det här är en iakttagelse hos mig, en läsare sen måååånga år tillbaka. Du väljer hur du vill skriva och tänka själv, men jag ville ge dig en kommentar om min iakttagelse och peppa dig att vara nöjd med det du har! Man är inte nöjd med allt, som inredare vill man förändra (det är ju en del av det roliga!) men jag tycker inte du behöver ursäkta dig!”
 .

.

Hennes kommentar var förstås ett wake up call för mig. Fy farao vilken neggig feeling det måste vara i den här bloggen, kände jag när jag läste det hon skrev…

.

.

Det är väl det att när man är bloggare, och har byggt sin blogg på det egna hemmet, blir det lite panik när man verkligen inte har något att visa eller komma med. Vill ju att det ska vara fint liksom och är det inte det, blir det ju rätt tungrott typ…  Jag har egentligen inget behov av att ”ursäkta mig” för detta, men ser förstås själv nu att det liksom blivit så ändå.

.

.

.

.

Värst är i alla fall känslan i kroppen när hemmet är rörigt och går i stå. Jag hatar det. På riktigt.
Så vad göra?

.

.

Igår var det ett strålande väder, idag likaså. Skit samma, nu är det röja, tvätta och fixa som gäller. Det är det enda botet för att finna ro. Körde igång med Lillans rum och vårt sovrum igår. Tvättade alla sängkläder inklusive sängkappor, sänggavel överdrag och allt sådant. Rensade garderober och möblerade om.

.

.

Idag går jag vidare med att tvätta sofföverdrag, mattor, prydnadskuddar och plädar. Och så rensar jag, skavt och fult går bort. Återbruket, here I come!

.

.

Sedan ska jag ta och ringa en glasmästare och marmorbutiken här i stan, för nu ska banne mig vårt stora fina badrum bli klart. Så slött av oss att vi inte fått det ordnat. Och jag lovar er mina kära läsare – inget mer neggigt här inne minsann!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Nej, det var inte slött av er att inte få badrummet ordnat – annat kom emellan och ni har gjort tusen andra saker, men så klart toppen när det blir klart.
Härligt att rensa, städa och fixa inför hösten – skön känsla 🙂

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: