The Steam Hotel – Västerås hetare än någonsin

.

.

Alltså hade jag skrivit det här inlägget tidigare i eftermiddags, direkt när vi kom hem från The Steam Hotel, ja då hade inte superlativen räckt till på långa vägar. Nu har jag svalnat en aning i alla fall och bara måste dela med mig av världens grej! Men jag fattar fortfarande inte att det är i gamla Vässan…

.

.

Grejen är alltså splitter nya The Steam Hotel här i Västerås. Vi släntrade in där idag för en spontan lunch, och jäklar i min lilla låda säger jag bara, så sjukt jäkla coolt!

.

.

.

.

Det gamla ångkraftverket som stått öde sedan 70-talet har genomgått en renovering som heter duga, och i dess lokaler huserar nu mer ett Boutiquehotell helt i klass med exempelvis Pigall i Göteborg. Eller, i ärlighetens namn, jag tror faktiskt inte att det finns något liknade i hela Sverige. Som sagt, fattar fortfarande knappt att det är sant – I Västerås liksom ♥

.

.

.

.

.

Hotellmakarna har gått all in på 20-talets art decostil (i någon form av ny och uppdaterad tappning). Tänk Haymarket upphöjt till 10. Tänk industrilokal möter sammet. Tänk rosa, grågrönt, senapsgult och turkosblått (blir sjukt sugen på att köpa finingen HÄR (adlink) som finns på REA nu förresten).  Tänk män i grå yllekepsar och kvinnor i stärkta blusar med ståkrage. Tänk oceaner av fluffiga soffor som ropar ”Kom och sitt här och mys en stund framför den öppna spisen”.

.

.

.

.

Oturligt nog hade jag inte min riktiga kamera med mig, och på mobilen hade jag 1% laddning, så bilderna här är tagna i lite halvpanik medan jag höll tummarna att laddningen skulle räcka för åtminstone några bilder till er.

.

.

Vi var där för lunch, och vilken lunch vi fick sedan då!

.

.

.

.

.

Det fanns en fiskrätt och en kötträtt att välja på. Till den tog man själv tillbehören från en superfräsch buffé med röror och sallader för gudar… Gulbetor med smulad getost, vattenkrassemajonäs etc, etc. Galet gott alltsammans.

.

.

Och utsikten var det inget fel på heller om man säger så. Tänk att hela ”Skitviken” (kallats så i Västerås i generationer) förvandlats till ett ställe man aldrig vill gå ifrån…

.

.

.

.

.

Jag skulle kunna fortsätta att skriva massor om det här fantastiska stället, men vet ni vad? Ni måste uppleva det själva. Vi såg inte allt, men där finns förutom den här matsalen ett par barer och restauranger till, ett 800 kvm stort spa och en roof top pool. M och jag är barnlediga på onsdag så vi försökte boka ett rum redan nu till veckan men nix, det var fullbokat…

.

Men en sak är säker, vi kommer att försöka igen, snart!

.

.

.

.

En annan sak som är säker…

.

.

Jag kommer att hänga här  O F T A!
Äntligen en plats i Vässan där man kan sitta och jobba en hel dag, käka lunch och fika, och bara inspireras av den fantastiska inredningen. En plats som är så nära, men samtidigt så kontinental och fjärran, ett ställe som tar en med till en annan tid och ett annat rum. Det ultimata stället för en skön afterwork!

.

.

Fluffiga sammetssoffor och tidens tand (säg hej till min nya favoritarbetsplats)! Liknande superfina soffor finns HÄR och HÄR (adlinks)

.o

.

Ni ser själva, superlativen räckte knappt till 🙂

.

.

Pssst, kom du hit via Facebook? Klicka HÄR så så kommer du till den här bloggens flöde. Där kanske du hittar fler intressanta inlägg som intresserar dig!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Vad kul att ha ett sånt fantastiskt ställe så nära. Det är samma ägare till Pigalle, Bellora, strandbaden i Falkenberg och Ystad som öppnat detta i Västerås har jag för mig.

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: