Måste fixas innan någon bryter sig

.

.

Alltså biland blir jag så jäkla stressad över allt som finns kvar att göra på huset och ibland bekommer det mig inte alls. Det är lätt att bli hemmablind och vänja sig vid halvdana lösningar har jag märkt. Vi renoverade så intensivt de första åren så jag tror att vi nu lever i något slags posttraumatiskt tillstånd där minsta småsak kan ta månader att fixa. Måste försöka rycka upp oss och fixa en rad saker vi skjutit på alltför länge.

.

.

.

.

Ett exempel är de gröna keramikplattorna som bildar mönster runt våra fönster. När vi renoverade fasaden 2014 hade vi inte fått tag på några sådana till de ställen där de saknades eller var trasiga. De var inte helt lätt att få fram visade det sig. Slutligen hittade vi en keramiker i Ramnäs som tillverkade 100 st åt oss. Han lyckades få fram en färg och glans och allt det som är så snarlik originalet att det inte kan bli annat än superbra bara de monteras. Byggställningarna och putskillarna var nämligen borta för länge sedan när plattorna var klara och på plats.

.

.

Nu har det alltså gått flera år och vi har ännu inte fått ändan ur och bokat tid med putskillarna för den sista detaljen. Men äntligen – idag ska M ringa dem!

.

.

En annan sak vi måste göra, och här får det faktiskt lov att pli en provisorisk lösning (som borde gjorts för flera år sedan), vi måste ordna med en trappa så att vi kan ta oss ut och in genom köksdörren utan att riskera liv och lem.

.

.

.

.

Vi vet fortfarande inte vad vi ska göra med ”klacken” som vi kallar den, dvs granitgrunden (där farstukvisten var för 110 år sedan) och det märkliga betongfundamentet som omger den. Allt detta kom fram när vi började gräva runt huset. När vi köpte huset låg marknivån i linje med trösklarna in till kök och vardagsrum. Inte konstigt att syllen, dvs timmerstockarna som ligger på granitgrunden under den nuvarande putsen, var rutten…

.

Drömmen är att göra en vinterträdgård/glasveranda, men eftersom det ligger några år bort, måste vi alltså hitta en temporär lösning. Vi hade kalas i måndags och gästerna hade uppenbara problem med att ta sig in och ut ur huset, och så kan vi bara inte ha det. Alltså får vi lov att försöka fixa till en trappa, om än provisoriskt.

.

.

.

.

Det är inte vidare stylish just nu som ni ser, så vi har försökt pimpa hela området med härliga lavendel och diverse andra krukor med växter. Lite bättre så, men…

.

.

Well well, en tur till Bauhaus blir det bli idag i alla fall för att hitta den där tillfälliga lösningen till köksdörren.

.

.

Psst, har du hittat hit via Facebook eller Google?
Om du klickar HÄR kommer du till den här bloggens flöde där det finns fler inlägg att läsa.

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: