Recension Hotel Joan Miró i Palma

.

Idag är det torsdag, och jag passar på att göra en #TBT inklusive recension av hotellet vi bodde på förra veckan i Palma.

.

.

Efter 8 dagar i Puerto de Sóller drog vi vidare till Palma, eller Cala Mayor om man ska vara petig. När jag letade hotell tidigare under våren var jag på jakt efter ett hotell som 1. Hade pool. 2. Var fint och fräscht och gärna nyrenoverat eller nybyggt. 3. Inte kostade skjortan. 4. Låg max 10 min från centrala Palma med taxi.

.

.

Jag hittade samtligt här hos Hotel Joan Miró, granne med det spanska kungliga sommarresidenset Marivent.

.

.

.

.

Jag kanske inte skulle nämna ordet ”charmigt” i samma mening som hotellets namn, men det var å andra sidan inte med i kravspecifikationen för den här hotellvistelsen. Däremot ligger vitt, fräscht, nyrenoverat, helt ok storlek på rummen (+för rejält stora badrum), supertrevlig personal, kalasfin frukost och bra poolområde med många sängar (hatar när de tar slut), samt prisvärt nära till hands. Tilläggas ska att maten på hotellet var helt ok. Ingen ”fine dining” förstås, men helt klart över förväntan. Jag åt både paella, pasta och Ceasarsallad till lunch och samtliga rätter fick godkänt. Det tog 10 min med taxi till ”Born” (centrala Palma) och lite drygt 10 min till Puerto Portals med samma färdsätt.

.

.

Dock ska ett varningens finger höjas om du tänker dig att boka detta hotell – Se till att kräva ett rum med utsikt mot poolen (och havet i fonden). Vi fick först ett rum mot baksidan och det var ingen vacker syn. Jag hade blivit galen om jag hade behövt titta ut på den sorgliga parkeringsplatsen varje dag… Jag bad vänligt om ett annat rum och utan några som helst krusiduller fixade de det på momangen. Plus i kanten även på den gesten.

.

.

.

.

Inte jättestor balkong, men fina vita och grå möbler samt skönt golv att gå på. Allt nyrenoverat även där.

.

.

.

.

.

.

Jag missade tyvärr att fota invändigt, men i rummen var det mesta vitt, förutom en stor väggmålning av Miró över dubbelsängen. Verkade vara olika i alla rum. I övrigt var det mängder av litografier och annat av Miró runtom i hotellet, i foajén, trapphuset, vid poolområdet och i restaurangen. Mycket av det gick i de Mirókarakteristiska färgerna blått, rött och gult. Lillan var extra förtjust i det blankpolerade marmorgolvet i foajén, eftersom ”min väska rullade så tyst och fint på det”, hahaha! Hon gillade det också för att det var modert och inte ”så gammaldags” som lägenheten i Puerto de Sóller var”. 90-tals inredning var uppenbarligen inte hennes grej…

.

.

.

.

Hade jag varit intresserad av att träna fanns även ett litet gym vid poolen, men det besökte jag aldrig! Var ju på semester liksom och varför börja träna då, när jag aldrig tränar annars? Hehe!

.

.

Skulle jag kunna återvända? Ja absolut, om jag skulle åka till Palma igen med barn. Annars kanske jag väljer något som ligger lite mer centralt. Poolen var för Lillan och eftersom vi vuxna hellre badar i havet är pool inte något som står på listan av ”must have” när vi reser själva. Tokcentrala hotell med pool i Palma är ett par prisklasser högre än detta, så därför blev det här ett riktigt bra alternativ för oss till den här resan.

.

.

Betyg slutligen

Läge: ♦♦
Rummen: ♦♦♦
Frukost: ♦♦♦♦
Service: ♦♦♦♦
Prisnivå (i förhållande till upplevelse): ♦♦♦♦

.

.

Kram

Helena

.

.

2 kommentarer

Kan tipsa om hotell Armadans i Palma, pool ute o inne och gångavstånd till Palma city . Rum i olika strlk . Toppen tycker jag! Helt värt att kolla upp för er fam som reser i olika stora konstellationer .

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: