Man skulle kunna kalla det konferens/firmafest

.

.

Halloj här från mig på tåget mellan Stockholm och Västerås.

.

.

Sista etappen, sedan är jag hemma efter två intensiva dagar i Skövde eller snarare i Tibro. Mio möbler hade bjudit in ett antal bloggare/inredare/stylister för att berätta om sin verksamhet och lära sig mer om hur vi (bloggare) jobbar och hur hela den prylen fungerar, typ.

.

.

Reklambyrån Milk hade ordnat allt fantastiskt fint med bland annat härligt boende på vackra Knistad Herrgård.

.

.

.

.

.

Schemat var superspäckat med intressanta studiebesök och flera makalöst inspirerande föredrag.

.

.

En av delägarna Lundberg höll en trevlig presentation av företaget samtidigt som vi åt en god lunch. 

.

.

Hos fina familjeföretaget Lundbergs möbler fick vi följa hela hantverket och produktionskedjan för Mios storsäljare Wilma från barkig obehandlad bräda…

.

.

.

Gulliga tjejerna Sofie, Frida och Helena lyssnar intresserat

.

.

.

.

…hela vägen till målningen som sker för hand…

.

.

.

.

.

…i flera separata moment!

Hade ingen aning om att de tillverkades i Sverige (inte mycket som gör det längre tyvärr) och inte heller att det var ett sådant hantverk. Trodde nog att det var mer en löpande-band-grej a la massproduktion… Glad överraskning med medarbetarnas yrkesstolthet och den genuina kärleken till träet!

.

.

.

.

Tillbaka på Knistad Herrgård var det dags för Dan att berätta sin historia.

.

.

.

.

Dan visade sig vara en otroligt inspirerande entreprenör, som äger och driver Knistad Herrgård. Han berättade inlevelsefullt om sin karriär som började i träningsbranschen och hur han slutligen förvärvade gården och ganska oplanerat blev ägare till en vacker konferens och golfanläggning med stor potential. Mycket imponerande och intressant man. Han föreläser ibland för grupper och får du möjlighet att lyssna på honom någon gång – tveka inte!

.

.

.

Sriwanna och Martin.

(Länkar här ovan, som av någon jäkla anledning plötsligt inte går att gråmarkera)

.

Men dagen var inte slut med det. Den hade typ bara börjat… Efter Dan och lite teknikstrul var det dags för Ullareds VD Boris att presentera sitt arbete och företagets framgångssaga. Wow, man kan tappa hakan för mindre… Jag har aldrig sett TV-serien, men jag minns hur vi var där i Ullared med mamma och pappa på 70 talet. Jag minns hur vi köade i timmar för att ens komma in. Då, på 70-talet, omsatte företaget några 100 miljoner. 2016 omsatte de strax över 5,2 MILJARDER i ett enda varuhus! Smaka på den liksom!

.

.

Kvällen fortsatte sedan med ytterligare en presentation, vinprovning en vansinnigt god och himla trevlig 3 rätters middag men det får jag nog berätta om i ett annat inlägg. Vi närmar oss Vässan så datorn måste plockas ned! Nu tar jag kväller!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Liten undran. Kommer du stt visa några bilder från ditt uppdrag i Abu Dhabi/Dubai?
Undrar Mme Fellini

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pinkgbacks och trackbacks

%d bloggare gillar detta: