Det är länkarna det hänger på eller nackdelar med att blogga för stora mediahus…

.

.

Ett av mina mest googlade inlägg någonsin är det här inlägget. Varje dag kommer det besökare hit till min blogg från Google via det inlägget. Det tråkiga i det hela är tyvärr att ännu fler kommer till min gamla blogg på Sköna Hem via detsamma…

.

.

Det är nämligen det som är ”det värsta” när man haft sin blogg på något större mediahus, att de inte ”pekar om” trafiken till ens nya blogg efter avslutat samarbete, utan låter den gamla ligga kvar och dra trafik.

.

.

Att ”peka om” innebär i princip att alla som på olika sätt kommer in i min gamla blogg, per automatik blir omdirigerade till min nya. Men det vill de inte göra på Bonnier utifrån det avtal jag hade, så nu gäller det att jobba upp all Googletrafik jag förlorat på flytten igen, pust! För er som inte hänger med i detta kan jag lite enkelt förklara det ungefär såhär:

Läsare hittar till min blogg på olika sätt, antingen söker de direkt efter den på namnet eller den exakta adressen – det är de som vet att den finns. Sedan finns de som kommer hit via länkar från exempelvis andra bloggar eller sidor som Facebook. En grupp läsare kommer till mig via sökningar i Google. Under åren som gått har en del av inläggen jag gjort ”rankats högt” av Google, vilket innebär att om du tex söker på som i det här fallet ”Thonet kopia” eller ”Thonet original” så är mitt inlägg ett av de första som kommer upp i Googles lista på förslag. Det är detta alla bloggare vill ska hända, och för att det ska hända finns ett antal metoder att arbeta med. Det kallas blandannat att ”Googleoptimera”. Och det är här det blir tråkigt när ens gamla blogg ligger kvar utan ompekning, för då ligger nämligen inlägget i den bloggen högre upp än vad inlägget i min nya blogg gör, vilket innebär att inlägget i den gamla bloggen får fler besökare än vad inlägget i den nya får. Är ni med?

.

.

Det är förstås inte omöjligt att ”gå om” sin gamla blogg, men det kräver arbete och tid och en hjälp på traven är inlänkar. Dvs om många länkar till min nya blogg (denna alltså), blir den liksom mer intressant för Google och då ökar chansen för inläggen att komma höre upp igen! Så kära vänner, feel free to link! Hittar du något spännande, snyggt, viktigt eller roligt här i bloggen som du vill dela med dina vänner eller läsare – länka vetja! Du kan länka till din blogg, din Facebook eller till någon annan social kanal du använder dig av. Ingen blir gladare än jag! Och har du en blogg som du vill sprida till fler, kan vi säkert ”byta länkar med varandra” så får även du fler inlänkar och blir mer attraktiv på Google. Win win liksom.

.

.

Kram

Helena

.

.

 

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: