Köpa buxbomshäck i kruka till lågt pris

.

.

God morgon

.

.

Jösses vad jag känner mig avslappnad idag. Sa nyss till M att det var första gången på flera år som jag varit i Lofsdalen en hel vecka utan att ständigt känna ”jag borde verkligen göra detta, eller detta”. Ingen stress och inget dåligt samvete på 8 dagar, så infernaliskt skönt. Totalt avkopplad och utvilad idag alltså 🙂

.

.

Men så var det det här med våren här hemma i Västerås. Vart blev den av liksom? Hahaha, kallare här än i Lofsdalen! Något vårbruk blir det alltså inte tal om idag, men lite planteringsinspiration är väl aldrig fel ändå?

.

.

.

.

Förra sommaren gjorde jag en liten buxbomshäck runt en rabatt här hemma. Det är ju så fint eller hur? Men den som gett sig på en sådan plantering vet att det kostnadsmässigt drar iväg ganska snabbt. De små plantorna ska planteras tämligen tätt för att häcken ska bli tät och fin. Så det går åt minst en 6-8 st per löpmeter.

.

.

Nu hade jag en sådan tur att jag upptäckte att i varje buxbom i kruka jag köpte på Bauhaus fanns egentligen 4 enskilda plantor som lätt gick att dela på.

.

.

.

.

.

.

Så istället för 12 plantor, ca 2 m häck, fick jag ut hela 48 plantor och ca 8 m häck. Var inte det toppen så säg? Nu hoppas jag på att Bauhaus eller Plantagen tar hem samma plantor i år så att jag kan fortsätta att sätta häck runt mina rabatter. Vem vet, kanske finns någon webbshop där man kan köpa buxbom på nätet?

.

.

.

.

Bäst att börja hålla utkik efter plantorna för de tar slut snabbt. Sedan är det bara att vänta på lite värme och fint väder så kan planteringen sätta fart. Den buxbomshäck jag planterade förra året har inte nått någon vidare höjd ännu så den är för liten för beskärning, men om några år bör den vara tät, lite högre och fin och då är det dags.

.

.

Ha en fin dag!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Jag kan tipsa dig om att ifall du har fin buxbom utan buxbomssjuka (vilket kan vara en risk att man får om man köper nya) är att ta sticklingar från sina befintliga plantor. Ta sticklingarna under sommaren, dvs en gren (med klack) – ta bort de nedersta bladen, stoppa ner i såkrukor – fem och fem grenar (cirka). Vattna som vanligt ute. Under vintern, sätt krukorna i t ex palkrage, täck med lite löv. I slutet av april; ta in krukorna inomhus. Låt stå ljust. Vattna som krukväxter. I slutet av maj; tadaaa kolla om dessa sticklingar fått rötter. Planera ut plantorna precis som med dem du planterat nu i år. Kostnad: noll. Tidsåtgång: ca 10 mån. Arbete: minimalt. Ingen risk för att få in buxbomssjuka (om inte grundplantorna haft det).

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: