Så hamnade Mats Theselius Aluminium fåtölj i vår ägo

.

.

Jamen då kommer absolut sista inlägget från fjällhuset för denna gång 🙂 Ni börjar väl på att tröttna nu förstår jag. Precis som er längtar jag efter vår och spirande grönska. Jag lovar att nästa inlägg kommer att bli ett sådant!

.

.

But first: Mats Theselius Aluminium fåtölj

.

.

När M och jag träffades för 14 år sedan visste jag inte så mycket om designmöbler. Jag hade förvisso plöjt inredningstidningar i större delen av mitt vuxna liv, men kunskaperna sträckte sig väl ungefär till Arne Jacobsens Ägget, Myran och möjligtvis Sjuan. Ja, ni fattar. Min egen lilla lägenhet på 38 kvm var allt annat än fancy inredd. Lite ärvda möbler blandat med Ikea, det var allt. Så träffade jag M och efter 1 år flyttade jag hem till honom på Udden.

.

.

Huset på Udden var inrett i New Englandstil. Mycket av möblerna kom från Newport (som på den tiden bara fanns på Sveavägen i Stockholm och hade en mycket mer utpräglad New Englandstil än vad den har idag), och på väggarna hängde inramade signalflaggor från Skillinge skeppshandel. Resultatet när jag flyttade in med mina grejer blev förstås en salig blandning av möbler och grejer som kanske inte passade ihop till 100%

.

.

Nåväl. Under åren på Udden växte både mitt och M:s intresse för inredning. M låg i framkant och hade redan då ett stort intresse för design som jag inte alltid förstod mig på. Min stil var mer flaxig och osäker och jag hakade ständigt på diverse trender som poppade upp på inredningshimlen. Det blev faktiskt hela registret från shabby chic till industristil till Tine K och allt annat som ymnigt florerade i den tidens bloggar. Det var inte förrän vi köpte Villa Skogsbrynet som vi hittade och landade i ”vår” gemensamma stil. Vi gjorde oss av med allt som inte kändes rätt och började om på ny kula. Det innebar förstås att huset var väldigt tomt väldigt länge, men vi var bestämda. Bara det vi verkligen ville ha fick flytta in, och var det dyra möbler och grejer det handlade om fick vi helt enkelt spara tills vi hade råd. Vi ville absolut inte  köpa något bara för att.

.

.

.

.

Redan första året när jag bodde på Udden var M sugen på att köpa en Aluminium fåtölj till sovrummet. Jag tyckte förvisso att den var väldigt fin, men det kändes väldigt konstigt att lägga så mycket pengar på en möbel som bara skulle försvinna bland alla andra möbler som mest bara var en mischmasch av olika stilar. Vi var och tittade på fåtöljen ett par gånger men något köp blev det inte då.

.

.

Hösten 2007 köpte vi tomten här i Lofsdalen och började planera för hur allt skulle se ut. Sedan tog det hela 5 år innan vi satte spaden i jorden och började bygga drömhuset. Två saker var klara redan från början. 1. Vi skulle ha Dinesengolv och 2. Vi skulle ha Mats Theselius Aluminium fåtölj i huset!

.

.

Så, 8 år efter att vi tittat på den för första gången slog vi till och den blev äntligen vår. Vi köpte den i samma butik där vi tittade på den 2004 (de hade bara bytt lokal). Med facit i hand kan man snabbt konstatera följande. Hade vi köpt den första gången vi såg den hade vi sparat typ 6000 kr mot vad vi fick betala för den 2012… Men å andra sidan var den det året ungefär 5000 kr billigare än vad den är idag 🙂

.

.

Kontentan av det är alltså: Att köpa designklassiker är alltid en god idé för ditt hem, och chansen att det också är en god idé rent ekonomiskt är ganska stor!

.

.

Mitt råd är – Spara till det du verkligen vill ha – även om det tar flera år!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: