Idag ska golven från Dinesen få sig en omgång

.

.

Påskdagen idag och ute fortsätter snön att vräka ned.

.

.

När vi kom hit var det barmark i terrängen och vi tänkte att det kanske skulle bli lite si och så med skidåkningen. Så fel vi hade. Det är vinter  g r a n d e  här uppe nu och fullt möjligt att åka både offpist och att använda vägarna som transportleder.

.

.

Jag har åkt ganska mycket skidor denna vinter. Tror M räknade ut att vi haft någonstans strax över 20 skiddagar sedan nyår. Så jag känner mig ganska klar med det. Mamma, syrran och hennes barn åker hem idag efter en vecka här uppe och jag planerar faktiskt att storstäda stugan trots att det är påskdagen…

.

.

.

.

Jag har verkligen inga problem med det. Bara mysigt att pula runt här i min ensamhet. M, Lillan och Lillans största storasyster hänger i backen även idag. Vi åker inte hem förrän på måndag.

.

.

Nejhej, då ska jag ta och ta tag i de här golven. De ska torkas med vitsåpa idag, och gosch vad snygga de blir när de är helt nysåpade, love it!

.

.

Golven kommer från danska Dinesen, de är tillverkade av Douglasgran, är 40 cm breda och plankorna är hela 35 mm tjocka. Inledningsvis behandlades de med vitlut, lut med vitt pigment i, och såpas nu löpande med ömsom vanlig såpa ömsom vitsåpa (dvs såpa med vitt pigment i). Ett fantastiskt vackert golv som faktiskt inte är så känsligt som man tror. Eller känsligt för stötar och hack är det förstås, men eftersom det inte är något lack och sådant på det, slits hack och märken ned av bara vanligt vardagsbruk. Såpan gör också att ytan är nästan fet och väldigt resistent mot fläckar av olika slag.

.

.

Skulle vi bygga något igen, skulle vi välja samma golv i hela huset alla dagar i veckan!

.

.

Kram och ha en fin påskdag

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: