Därför ska du hyra stuga i Lofsdalen

_dsc2720

.

.

Söndag och dags för oss att bryta upp från vårt boende här för denna gången och styra kosan söderut.

.

.

Vi lägger ett helt underbart sportlov bakom oss och kommer för alltid minnas den fluffiga nysnön som föll och gav oss ett snödjup som gjorde det möjligt med den bästa offpiståkningen på flera år. Exploateringen som ständigt pågår i växande Lofsdalen (byggs stugor överallt) har de senaste åren gett oss möjligheter att utnyttja mycket större delar av fjället än tidigare, vilket är supertoppen!

.

.

I år har vi på egen hand gjort en ny karta eller pistkarta och funnit nya nedfarter som fått namn som ”Mangehanget”, ”Tildas röj” och ”Fjällripan” (på grund av den flock fjällripor som förskräckt gick till väders då M och Tilda swischade rakt in i deras tidigare nästan orörda miljö). Lofsdalen är verkligen FJÄLLEN big time och i år har vi verkligen fått valuta för pengarna vi lagt på liftkort!

.

.

Söker du orörd natur, utmanande och/eller familjevänlig skidåkning, liftsystem utan köer och en genuin fjällmiljö utan Mc Donalds och Stadium i backen, då är det till Lofsdalen du ska åka! Här finns Sveriges näst brantaste pist Rännan. Bara Chocken i Idre är brantare och Väggen i Hundfjället kommer på 3:e plats. Perfekt också med webbkameran i backen där man alltid kan kolla förhållandena som väder och snödjup innan man åker upp!

.

.

Lofsdalen har i dagsläget 9 liftar (två 6-stols sittliftar, en med huva) och 26 pister, varav 4 är svarta och 8 röda. Högsta fallhöjden är 492 m och den längsta nedfarten är hela 3,4 km. Lofsdalen är helt enkelt den Lilla byn med den stora skidåkningen! En annan dag ska jag berätta om alla fina längdskidspår och fantastiska möjligheter till skoteråkning (jodå, en vacker dag ska jag allt köpa mig en skoter).

.

.

Mitt i byn finns en välsorterad Ica-butik, ett rart helt nytt cafe med inredningsbutik och så bykrogen Trapper med allt från pizza till riktigt smarrig renpanna. Där ligger också Karins sportbod, bästa sportboden ever. Alltid det absolut senaste i utrustningsväg, kunnig och supertrevlig personal som med ett leende på läpparna guidar dig rätt i sportdjungeln. Karins sportbod har inte bara sportutrustning till salu och för uthyrning, de säljer också både dam, herr och barnkläder, och faktiskt lite inredning också. Ett besök där är obligatoriskt varje gång vi är uppe, och för att inte tala om alla gånger de räddat semestern för oss när både mössor, vantar, strumpor, fleecar och tom hela väskor råkat bli kvar hemma…

.

.

På restaurangfronten är det dock en aning klent. Vi saknar ett ställe med riktigt bra mat. Lite ”fine dining” skulle sitta fint, men vem vet, Lofsdalen växer så det knakar så det kanske kommer. Ett trevligt tillskott på krogscenen är dock en skybar med Mackmyras nordligast belägna Whiskylager. Högst upp på toppen 1125 m öh ligger skybaren med 360 graders utsikt över fjällvärlden. Kanske kör M och jag en after ski där uppe nästa gång och smalkar av vår whiskeytunna som ligger där i källaren och gojsar till sig!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

6 kommentarer

Låter underbart 😀 Kör försiktigt hem 🚘 Ta det lugnt i Moratrakten. Det är visst någon sorts skidlopp på gång där 😂Kram 💕

Gilla

Lofsdalen är superhärligt både vinter och sommar. Mina föräldrars favorit :), de är där varje år.
Vi var också där mycket när barnen var små och innan vi flyttade till Åre.
❄️👌🏻

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: