Hon överraskade mig med en outfitstyling

grand-hotel-3

I speglarna på Grand Hotels damrum tog jag några snabba (tyvärr ganska suddiga) bilder på mig själv i mina nya kläder från Guts.

.

.

Alltså ibland blir man bara så himla glad och överraskad. Hur eländig och stygg världen än må verkar vara så finns det ändå så oändligt mycket fler människor som är underbara (tack och lov), och för några veckor sedan sprang jag på en av dem.

.

.

Jag gjorde ett jobb hemma hos en tjej och vi kom att tala om kläder. Ganska naturligt iofs eftersom hon har en av Västerås mer namnkunniga butiker (Guts). Ni som brukar läsa bloggen vet vilket komplicerat förhållande jag har till kläder. I korta ordalag – jag vill vara fin, men är inte jätteintresserad (och kunnig) inom mode. Jag kan utan vidare lägga 8 000 kr på en lampa, men tycker att en tröja för 600 kr är ruskigt dyr, hahah, typ så.

.

.

Kontentan av detta blir att jag a) nästan aldrig köper några kläder b) alltid får panik när jag ska iväg på något där jag vill känna mig snygg, lite trendig och bekväm. I och med att jag veckan efter vårt möte skulle till Stockholm på flera event av just den där typen då jag alltid får ”klädpanik”, så berättade jag det för henne.

.

.

byxor

Supersköna lite stretchiga byxor med gylf, fickor med dragkedja och smal svart revär i sidan. Perfekta basbyxan som faktiskt inte alls var så dyr som jag jag först befarade (finns hos Guts som skickar kläder om man vill, men de har ingen webbshop). På Sofias inrådan köpte jag mig också ett par snygga men bekväma skor att ha de tillfällen man är på språng och ska gå mycket. Valet föll på ett par silvriga ormskinnsvans från Scorett. Lite snygga och extra piffiga sådär med silverglänset. Väskan är min ögonsten från Céline. 

.

.

Dagen efter vårt första möte skulle jag slutföra jobbet, och åkte på nytt hem till hennes hus. Döm om min förvåning när denna otroligt vänliga och rara människa hade packat två jättekassar fulla med underbara kvalitetskläder och tagit med hem till mig att prova.

.

.

I över en timma provade jag sedan kläder, och hon hjälpte mig att matcha med tips om skor, accessoarer och hur jag skulle kombinera de olika plaggen. Alltså hur lyxigt är inte det?! Det var bara så roligt. När vi var klara hade jag valt ut ett antal plagg som fick följa med hem för ytterligare provning och beslutsfattande. Jag kan fortfarande inte fatta hur hon kunde pricka så rätt med både stilen och storleken? Det ligger givetvis ett helt liv av intresse och kunskap bakom den pricksäkerheten. Och det mina damer och herrar är guld värt och gör förstås att man känner ett 100%-igt förtroende för att just de där plaggen är rätt för mig.

.

.

grand-hotel-2

Just den här toppen köpte jag 2 av, en svart och en benvit. Den har kort ärm, supersnygg ringning i halsen, är av 100% ljuvlig silke och är stretchig för perfekt komfort. Kanske inte syns så bra men tyget är diskret ormskinns eller ödleskinns mönstrat. Dessa båda toppar är otroligt lyxiga, våldsamt sköna och jag tror, eller vet, att de kommer vara fantastiskt användbara framöver. Kavajen är en gammal (från HM) som faktiskt fick nytt liv tillsammans med den exklusiva toppen. 

Just d.

.

Väl hemma igen provade jag kläderna ytterligare en gång och visade upp dem för familjen. Några plagg åkte tillbaka till butiken, men en hel del blev kvar hemma. Jag hade kunnat spara fler plagg, men med tanke på att jag inte var riktigt ”beredd” på att handla kläder för många tusentals kronor just då, fick jag lova att tänka till ordentligt vad gäller användbarhet för just mig. Det som blev kvar var det som kan räknas som basplagg. Det är det jag behöver för att börja bygga upp min påvra garderob från grunden.

.

.

Jag fick verkligen en kick av det här och kommer definitivt fortsätta att bygga upp en långsiktig kvalitetsgarderob. Med Sofias hjälp känner jag att det inte kan gå fel! Guts har dessutom en tjänst i sin butik, där man helt kostnadsfritt kan boka ett privat provrum och få hjälp av personalen med provning och stiltips. Låter helt enastående och jag kommer absolut att utnyttja den tjänsten framöver. Säkert är ni fler i Västerås som skulle vilja göra det. Prata med personalen och boka en tid!

.

.

Fler bilder på de olika outfitsen kommer naturligtvis, ska bara ta mig i kragen fota dem (mig) också 🙂

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

13 kommentarer

Tack, och visst verkar det toppen att kunna botanisera bland kläder helt i fred i ett eget rum och dessutom få hjälp från personalen!!! Tänker i alla fall jag testa nästa gång!! Mvh Helena

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: