Önskar att jag kunde handla allt här

soligt-2

.

.

Jag älskar att laga ”helgmat” men tycker att det är urtrist att laga vardagsmat. M lagar nästan all sådan mat nuförtiden. Så tacksam för det (han är bäst, bara så att ni vet). När helgen kommer ställer jag mig däremot gärna vid spisen med ett glas vin och lagar smarriga rätter. Riktigt roligt blir det när helgen kickar igång i Saluhallen Slakteriet (i hamnen i Västerås).

.

.

Här köper jag gärna kött från kossorna ute vid Stora Ekeby. Glada friska kossor som går ute året runt i stora härliga hagar och som får hänga med sina kalvar lång tid efter att de fött dem, bland annat.

.

.

soligt-3

.

.

För en matintresserad är det toppen att spatsera runt i det gamla slakteriet och botanisera bland läckerheterna. Närodlat, ekologiskt och speciellt utvalt för att vara absolut högsta kvalitet.

.

.

soligt-4

 

soligt-6 soligt-5

.

.

Delikatesser man inte ens visste fanns! Vad sägs om en skvätt älggrässaft? 🙂

.

.
soligt-7

 

soligt-8

.

.

Här finns allt för en riktig ”gourmethelg”. Kött, fisk, ost, grönsaker, godsaker, allehanda drycker, nybakat bröd, you name it!. Om man inte orkar laga maten själv går det att köpa färdig. Sushi, sjukt goda hamburgare och a la carte! Bara att shoppa och ta med hem för mysmiddag, eller slå sig ned vid ett mysigt bord inne i saluhallen.

.

.

soligt-9

 

soligt-10

 

soligt

.

.

Om jag bara hade råd, skulle jag handla all mat här (nu får jag nöja mig med helgmaten). Givetvis är den lite dyrare i förhållande till vad den är i andra ”vanliga” affärer (vissa varor är dock helt jämförbara prismässigt). Men det ska den vara också. Kvalitet kostar och det måste få kosta. Sedan jag blev egenföretagare blir jag alltid misstänksam mot produkter med ett förvånansvärt lågt pris. Jag vet att det finns många faktorer som spelar in vid prissättning (volymer och annat) men ofta kan man med ett enkelt överslag utläsa en del om både kvalitet, arbets/levnadsvillkor hos djur och arbetare utifrån prissättningen. Men även om det svider lite extra i plånboken då man handlar på Slakteriet, så är det så värt det! Känns bra att veta att djuren haft det bra och inga barnarbetare har använts vid produktionen.

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: