Onsdagsvinet på en fredag – Le Rive 2013

_dsc1518

.

.

Halloj, hur har ni det denna fredagkväll?

.

.

Här har vi kommit så långt som till Mora och tack vare teknikens under, i det här fallet carfi alltså wifi i bilen, så kan jag alltså sitta här i den varma bekväma bilen och blogga. Det enda som egentligen stör är Donald Trumps malande röst om hur han ska göra ”America great again” på radion. Make till tokigt tal från en president får man leta efter…

.

.

Men nu var det vin jag skulle tipsa om, och den här veckan blir det ett vitt Italienskt helt fantastisk vin, Suavias Le Rive från 2013, som vi har druckit. Våra flaskor är från 2011, men Systembolaget har just tagit hem ett nytt lager och de är från 2013. Det produceras bara 7000 flaskor per år, så varje årgång som kommer ut i butik tar slut ganska snabbt. Kostar 243 kr/flaska och är beställningsvara. Ett tips är att beställa en hel låda med 6 flaskor för lagring, för har du väl smakat det, kommer du vilja ha mer…

.

.

_dsc1516

.

.

Le Rive produceras av 100% Garganega (druvor, men låter som en Italiensk mittback, M:s anm) som skördas övermogna sent i oktober. 70% av druvorna jäses i ståltank. Övriga 30% av druvorna jäses i ekfat och efter jäsningen mognar vinet 15 månader på ek och hälls därefter över i ståltanken och blandas med resten av vinet. Efter sammanblandning får vinet mogna ännu en 15 månaders period innan det är redo för buteljering.

.

.

Färgen är sådär gyllengul och glansig (som jag älskar), doftar åt hållet av tropiska frukter som ananas och grape, citrusfrukter, lite kryddigt och med inslag av mandel eller kanske marsipan. Det smakar fräscht och jag skulle nog säga att det känns ganska exklusivt också.

.

.

Vi drack det som sällskapsvin utan något till, men det passar till huvudrätter av fisk, ljust kött, en het chicken curry eller till mogna ostar. Vi har en flaska med till fjällen och kommer dricka den till ost, typ Morbier (kommer bli en perfekt match).

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Hej! Beställning ordnad. Samtidigt som jag fixade ett konto på systembolagets hemsida så såg jag att de erbjuder vinprovningar också.
Trevlig helg!

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: