Vi har bokat sommarsemestern

 

.

.

Förra året semestrade vi i Sverige och älskade det. Vi var på västkusten och runt lite grand och sa då att vi även denna sommar skulle hålla oss i Sverige. Vi bestämde oss för att 2017 skulle bli året då jag faktiskt för första gången skulle besöka Gotland. Konstigt, jag är 45 år snart och har aldrig varit på Gotland. Jag har rest jorden runt och sett en del olika hörn av världen, men aldrig varit just där.

.

.

Nåväl, jag går nu händelserna i förväg och säger  -Det blev inte Gotland i år heller! Nej, vi ombestämde oss och styr nu kosan mot Medelhavet istället. Närmare bestämt till pittoreska Puerto de Sóller på Mallorca. En liten lugn och vacker fiskeby på Mallis västkust.

.

.

.

.

Vi har hyrt en lägenhet där, och för första gången någonsin åker vi på semester med bara Lillan. De stora tjejerna är nu så stora att de själva styr upp med sina sommarsemestrar. De blir 20 och 22, pluggar på högskolan, jobbar, har pojkvänner och allt, så det är förstås en naturlig utveckling även om Lillan kommer att sakna dem gränslöst.

.

.

Det är ett medvetet val vi gjort genom alla år, att alltid ta med alla tre flickorna när vi åkt på semester (Lillans storasystrar har en annan mamma för dem som inte vet det). Vi har kört – antingen åker alla barn, eller så åker inget! Något annat har inte varit ett alternativ för oss. Jag är väldigt glad över att vi valt att göra så. Alla semesterminnen delar vi på så sätt med varandra, och ingen har behövt känna sig ”lämnad” eller hur jag nu ska säga. Jag vill bara understryka att det naturligtvis inte finns något rätt eller fel i att göra på ett eller annat sätt. Alla så att säga ”ombildade” familjer ser olika ut och alla har olika både ekonomiska och praktiska förutsättningar, vilket gör att en lösning som passar för en familj kanske inte alls passar för en annan osv. Jag har säkert gjort en massa annat tokigt som styvmor åt två, men just den här resbiten känner jag mig i alla fall väldigt nöjd med, det har varit det bästa för oss och våra flickor.

.

.

.

.

Nu ser vi fram mot sommaren och en härlig förhoppningsvis varm och solig semester på en helt ny plats för oss. Det ska bli så mysigt! Och vem vet, kanske dyker någon av systrarna plötsligt en dag upp vid lägenheten i Puerto de Sóller, det är enkelt att flyga till Palma och lediga sängar har vi…

.

.

Kram

Helena

.

..

Kategorier:

Okategoriserade

6 kommentarer

Du är inte ensam, själv är jag 50+ och var på Gotland för första gången förra året, visserligen på Almedalsveckan, så det kanske inte gav riktigt rättvis bild, men himla fint var det. Det blir Mallorca för oss också i sommar, älskar ön. Tre av fyra barn är utflugna, vi väljer att bjuda med alla i år, ett bra men dyrt knep att samla alla :):) Än är det vinter, men härligt att ha något bokat att se fram mot!

Gilla

Verkligen härligt ha något att se fram mot! Hahaha, vi har också kommit på det där knepet med att betala för alla för att samla dem! Btw, kanske blir det Almedalen för mig också i år… Kram Helena

Gilla

Gotland är underbart men Sóller älskar jag också! Uppe i lilla staden finns inget hav men mycket annat, och nere vid stranden i Port de Sóller får ni det säkert toppen i sommar.

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: